Реклама / Ads
5| 6453 |09.01.2009 АКТУАЛНО

Българи подгряват Костурица навръх Гергьовден в Южна Франция

.
The Pomorians е групата, която Емир Костурица е поканил да изсвири 10-15 парчета на концерта му в Южна Франция на 6 май т.г., разказа за Frognews.bg фронтменът Янко Бреков.
 

 

The Pomorians е групата, избрана да подгрява концерта на един от най-иновативните музиканти и режисьори на нашето време Емир Костурица. Това ще се случи навръх Гергьовден тази година в Южна Франция. Буквално преди часове от мениджмънта на Костурица са позвънили на френския импресарио на The Pomorians, за да поканят групата с мотива, че са се спрели на тях, защото търсят бенд, който изпълнява балкански етно мотиви. Фронтменът на групата Янко Бреков разказа за Frognews.bg, че офертата е била приета и в следобедните часове на днешния ден ще бъде подписан и договорът.

Бандата е страничен проект на фронтмена на Artery Янко Бреков и на китариста Красимир Керкинов - Кемала. Двамата са родени в черноморското градче Поморие, където започва музикалната им кариера. Там създават "Артерия", за която меломаните твърдят, че е поставила началото на българския хард-кор. След промените избират Холандия за свой дом, но всъщност са граждани на света, защото свирят по много сцени. Неизменно, всяко лято, се връщат и към корените си в родното Поморие, където "зареждат батериите" във всякакъв смисъл.

artery_plaj.jpg

Китарното дуо The Pomorians, създадено през 2007 г., e базирано в Амстердам, но набра бързо популярност и прави успешно турнета из Франция и Германия, като графикът им е наситен и очевидно престижен.

The Pomorians ще имат през януари и три концерта в България - в София, Пловдив и Стара Загора. Първият ще е на 24 януари в пловдивския клуб "Петното", на 25 следва клуб "Jam" в Стара Загора, а черешката на тортата ще е в столичния клуб "Строежа" в Студентски град. The Pomorians ще се появят в четиричленен състав. Към Янко и Кемала на баса се присъединява Николай Хубенов - Хуби от Артерия, а барабанист ще е Васил Вутев,  Васето от Пиромания. В репертоара ще има и песни на Артерия. От групата обещават и парчета като "Control", "Electricity", "Me And You", "Take It From Me". Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5415 |26.12.2008 Членството в ЕС помогна на България и Румъния да се разбират по - добре . 50| 11495 |26.12.2008 Анонимка в македонски вестник пак плюе срещу България . 2| 7774 |11.12.2008 Уникална фотография от последните дни на Павароти публикувана в България . 36| 6879 |10.12.2008 В Скопие отново плюят против България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads