Реклама / Ads
25| 8468 |17.05.2021 АКТУАЛНО

Димитър Луджев: Няма начин Бойко Борисов да се върне на власт, ГЕРБ ще загуби 7-10% на изборите

.
Димитър Луджев
”Моята прогноза е, че ГЕРБ ще загуби най-малко между 7 и 10% на изборите на 11 юли и уточни, че толкова е контролираният вот. Първа политическа сила ще е ”Има такъв народ”, а общият процент на т.нар. протестни партии ще е около 50%”. Това каза пред БНР историкът и политик проф. Димитър Луджев, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров.
 

Проф. Луджев беше категоричен, че няма начин Борисов да се върне на власт.

 

"Първата задача на едно правителство след управлението на ГЕРБ е да разбие машинарията, с която Бойко Борисов и неговата клика властваха дълги години в България. Не само официалните постове и позиции, трябва да се пипнат онези задкулисни кръгове, които стоят зад онези пари, които са дадени на фирмите (получили близо 1 млрд. лева от Българската банка за развитие - б.р.)", смята той.

 

Луджев определи служебния кабинет като високо квалифициран, а министрите в него като професионалисти със солиден управленски капацитет и със стратегии за развитие в областите, които поемат, което според него е в контраст на управляващите доскоро от ГЕРБ.

 

Според проф. Димитър Луджев бомбите под правителството, за които каза президентът Румен Радев, са големите предизвикателства пред кабинета на Стефан Янев, но коментира, че "проядената управленска структура на ГЕРБ е пълна с всякакви други капани":

 

"Най-важно, че е пълна с хора, които са не само калинки. Вгледайте се в задкулисния кръг на Борисов, не знам защо всички го забравят - хора като Сталийски и Саздов, които реално му вършеха цялата работа и контролираха цялата икономика".

 

По думите му може много да се очаква от служебния кабинет, защото в него са много подготвени хора:

 

"Капацитет имат и знаят за какво става дума, имат и хъс. Много може да на прави това правителство. ... Най-важното е да се осигури честен изборен процес и да се прекърши тази мафиотска сила и влияние на кръга "Борисов", посочи Луджев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7089 |11.05.2021 Любомир Аламанов: Разследващи действия на служебното правителство няма да е реваншизъм . 20| 6377 |27.04.2021 Диана Дамянова: Кое не е ясно? Следващите избори няма да бъдат организирани от ГЕРБ . 27| 14135 |08.04.2021 Димитър Луджев: Борисов е ошашавен, хвърля се безразборно в търсене на изход . 13| 7686 |02.04.2021 Проф. Ивайло Дичев: Борисов няма да може да управлява, но ще се спаси от разследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads