Реклама / Ads
33| 7114 |30.09.2015 АКТУАЛНО

Р. Инджова: Европейският съюз е бюрократизиран тотално

.
Ренета Инджова
В момента над 2 милиона българи са извън страната, ами ако те поискат да се върнат. Защо Европа не реагира от четири години на конфликта в Сирия, ЕС показа, че е бюрократизиран максимално? В България върви една кампания за овладяване на страха на хората. Това ще доведе до отнемане и на последното, което имат хората. Това каза първата жена министър-председател на България Ренета Инджова в студиото на bTV.
 
„Сега се притесняваме за Европа, която трябва да приеме 500 000 мигранти, това е малък проблем, не може да затрудни държавите от ЕС, тези хора ще се размият в населението им”, смята бившият служебен премиер. Тя каза още, че истинският проблем с ромите се прикрива, същото вероятно ще се случи и с бежанците.

Дано бежанците в Европа не се мерят, както при нас ромите по време на преброяването, допълни тя. Проблемът с ромите се прикрива, ако не е така той ще бъде решен, чрез кохезионните фондове. Същото се прави и с бежанците. Ние сами изтласкваме нашето население, но не искаме и чуждото. Най-качествения потенциал на България е навън. Съзнателно се внушава ксенофобия, а целта е страната ни да се обезлюди, изрази опасенията си Инджова.

Според нея Европа е бюрократизирана и не желае нищо ново да се случи. Тя следва стриктно свой план, защото тя се нуждае от жива сила и сега си осъществява 50-годишния проект, категорична бе Инджова. Бившият премиер заяви, че въпреки, че България чисто териториално място има, ние не сме готови да извършим социализация на бежанците. И допълни, че не сме го направили дори с турците и циганите.

"Всеки е оставен да се спасява сам, затова ние не желаем нови проекти. Сега ние сме единица мярка за бедност". Самата Ренета Инджова също е била бежанец. Ние знаем какво е да си емигрант в чужда страна. Тя си спомни, че това се е случило с най-голямата вълна от арменци бягащи от Първата световна война от Европа.

Инджова предупреди, че предстои процес на репатриране на чужденците от Европа. "Не може със седене на границата да решиш проблема. Правата за свободно предвижване бяха свободно прокламирани от 50 г. в Европа. Сега сме свидетели на краха на една либерална идеология".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6073 |29.09.2015 В. Тончева за Фрог: Пренесени отвън мелодии се “побългаряват” и не звучат като чужди . 4| 5431 |29.09.2015 Делийски за Фрог: ЕС е под заплаха, но не от ислямските орди . 15| 5545 |29.09.2015 Казаков: Само 3% са висшистите бежанци, 80% са малограмотни . 40| 11581 |28.09.2015 Бокова си намери майстора, Македония номинира свой човек за ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads