Реклама / Ads
4| 9247 |23.04.2012 АКТУАЛНО

Изгониха такситата на Трактора от летището

.
Алексей Петров
Алексей Петров гушнал 2,5 млн. лв. от невнесени данъци. Такситата му вече нямат право да возят пристигащи пътници. От края на март фирмата „Такси С Експрес” АД („91280”) няма право да взема пристигащи пътници от стоянките пред терминалите.
 

Такситата на тартора на Октопода Алексей Петров-Трактора вече няма да возят клиенти от летище София, пише в. Монитор. От края на март фирмата „Такси С Експрес” АД („91280”) може да качва клиенти до летището, но няма право да взема пристигащи пътници от стоянките пред терминалите на аеропорта, потвърдиха от там. „С цел създаване на комфорт и удобство за пътници и гости и като превантивна мярка срещу нарушения от нерегламентирани таксита, с които не сме в договорни отношения, към момента летище София има активен действащ договор само с една таксиметрова компания – “О‘Кей Супертранс” АД”, съобщиха от летището.

Договорът на която и да е компания, сключен с “Летище София” ЕАД, може да бъде прекратен, в случай че не изпълнява условията по него, посочиха още от летището.“О‘Кей Супертранс” ще има монопол за возене от летището до края на юни, когато изтича договорът им. В подготовка вече е нова тръжна процедура за двата таксиметрови офиса и прилежащите им стоянки на терминал 2, заявиха от аеропорта. В него ще могат да участват всички заинтересовани таксиметрови компании, които отговарят на критериите.

На идния търг критериите ще са по-високи от тези, заложени при избора на „91280” преди години, потвърдиха от летището.Алексей Петров-Трактора е гушнал 2,5 млн. лв. от невнесени данъци на няколко таксиметрови фирми, свързани с него. Схемата била засечена от криминалистите в Икономическа полиция в СДВР. Най-отгоре стояла фирма майка със законен лиценз за таксиметрови превози. По-малки компании използвали този документ, за да регистрират свои коли. Пред общината заявявали, че имат по 1 или 2 жълти коли, а след като им удряли печатите, дописвали по още 10 таксита. Така на практика данък се внасял в съотношение 1 към 10 в НАП. Остатъкът от печалбата отивал право в джоба на Октопода.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 9601 |25.04.2011 Скандално! Срещата на Дянков с Трактора - Менте! . 63| 12974 |18.04.2011 Трактора ще сваля Бойко . 15| 13475 |08.12.2010 Трактора и пернишки наркобос обсъждали МВР . 13| 11916 |13.10.2010 Трактора бил личен бирник на Нешка Робева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads