Реклама / Ads
2| 5720 |08.02.2021 АКТУАЛНО

Какъв подарък за Свети Валентин да изберем – топ 5 супер идеи

.
Да изберем подаръци за Свети Валентин е трудна задача особенно, ако трябва за поредна година да изберем нещо оригинално, което да се хареса на половинката ни. Именно за тях ще отделим малко време по-надолу.
 

Свети Валентин е един от най-обичаните празници през последните 10-тина години. Макар и произходът му да не е български(Свети Валентин е католически празник), то той се наложи доста успешно в нашата култура през новото хилядолетие. Няма нищо лошо в което, тъй като е един от най-позитивните празници в които да покажем на най-близкият ни човек, колко държим на него.

 

Най-често изразяваме обичта към любимия човек чрез някакъв романтичен подарък или романтична изненада. Подбрали сме 5-те най-добри идеи за подаръци за влюбени.

 

Ето ги и тях:

Идея №1 за подарък за Свети Валентин
Първа ни идея е за практичен, полезен и в същото време оригинален подарък, а именно чаша или двойка чаши за влюбени, от който той/тя да си пие кафето или да ползва в ежедневието. Ако изберете да подарите двойка чаши ще може всеки да пие от своята половинка. Този вид подарък за Свети Валентин може да има много вариации, като например да поръчате чаша с ваша снимка или със специално послание на нея отправено към любимия/любимата.


.
Чаши за Свети Валентин подарък за 14-ти февруари

 

Идея №2 за подарък за Свети Валентин
Втората ни идея за романтичен подарък за Свети Валентин е любовна възглавничка във формата на сърце . Това е един от най-често подаряваните подаръци за деня на влюбените, но също така и един от най-харесваните. Кой не би искал да получи мека възглавничка във формата на сърце от своя любим/а? С този подарък определено няма сбъркате, ако решите да заложите на сигурно с изборът на подарък за 14-ти февруари..
подарък възглавничка за Свети Валентин

 

Идея №3 за подарък за Свети Валентин
Третата ни идея е за еротичен подарък с който да изненадате половинката си. Такъв например може да бъдат белезници с пухчета, интимна игра, която да играете с партньора или секси бельо(подходящо предимно за подарък за нея).

 

Идея №4 за подарък за Свети Валентин е…
Да му/ѝ направите някаква запомняща се изненада за която дълго време да се сеща. Например такава може да бъде романтична разходка до някое красиво място, романтичен излет на някой плаж или просто да отидете на място от където се вижда залеза и да го наблюдавате заедно.


.
Романтична изненада

 

Идея №5 за подарък за Свети Валентин
Подаръчна кутия със чаша и плюшена играчка
Последната ни идея за подарък за Свети Валентин е за някакъв подаръчен комплект в който да комбинирате няколко неща. Така ще направите един по-комплексен подарък и ще може да вложите повече въображение. Такъв подаръчен комплект за Свети Валентин например може да бъде с плюшена играчка, чаша, някоя закачка или защо пък не и с листа от рози например. Въпрос на изобретателност и креативност от ваша страна би било изготвянето на този подарък с изненади.


.
Подаръчна кутия със чаша и плюшена играчка

 

Нека да разкажем малко и за самия празник
Празника на влюбените произлиза от името/ната на един или двама християнски мъченици. Дали е един или са двама и дали изобщо са съществували е спорно и до ден днешен. Въпреки че Римокатолическата църква продължава да признава св. Валентин за светец на църквата, той е отстранен от Общия римски календар през 1969 г. поради липсата на достоверна информация за него. Той е покровител на влюбените, епилептиците и пчеларите.

 

Според някои Св. Валентин е римски свещеник и лекар, претърпял мъченическа смърт по време на преследването на християни от император Клавдий II Готик около 270 г. Погребан е на Виа Фламиния, а папа Юлий I е построил базиликата над гроба му. Други разкази го определят като епископа на Терни, Италия, който е бил мъченически, очевидно също в Рим, и чиито мощи по-късно са отнесени в Терни. Възможно е това да са различни версии на един и същ оригинален акаунт и да се отнасят само за един човек.

 

Според легендата св. Валентин подписвал писмо „от твоя Валентин“ до дъщерята на затворника си, с когото се сприятелявал и излекувал от слепота. Друга обща легенда гласи, че той се противопоставил на заповедите на императора и тайно се оженил за двойки, за да пощади съпрузите от война.

 

Денят на влюбените, наричан още Свети Валентин (14 февруари) има произход от римския фестивал на Луперкалия, проведен в средата на февруари. Фестивалът, който отбеляза настъпването на пролетта, включвал обреди на плодородието и сдвояването на жени с мъже чрез лотария. В края на V век папа Геласий I замени Луперкалия с Деня на Свети Валентин. Той се чества като ден на романтика от около 14 век.

Празникът на Свети Валентин като ден на влюбените датира поне от 14 век.

 

Кой празнува на още на Свети Валентин?

На 14-ти февруари денят на влюбените(Свети Валентин) освен самите влюбени празнуват и именниците: Валентин, Валентина, Вальо, Валю, Валя, както и по стар български обичай това е празникът Трифон Зарезан или познат повече като празникът на виното. На него се заряззват младите лози, за да дадат добра реколта и стане хубаво вино от нея. Именните, които празнуват на Трифоновден са: Радко, Рачо, Трифон, Трифонка, Лозан, Лозана, Гроздан, Гроздана, Веселин, Веско, Весо, Веселина, Веса, Радка.

 

Още идеи за подаръци за Свети Валентин може да видите и в специализираният сайт за идеи за подаръци

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7119 |23.05.2020 Никола Бояджиев: Орденът с имената им е още един поклон пред делото на Светите братя . 13| 5339 |22.09.2018 Историк: Липсва ни яркият национален идеал, какъвто сме имали преди 110 години . 26| 57738 |16.05.2018 Светило в медицината: Защо медиите мълчат за хулиганската проява на Илиана Беновска? . 0| 5231 |22.03.2017 Светило в инвитрото консултира безплатно двойки в България,Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads