Реклама / Ads
25| 13829 |06.12.2020 АКТУАЛНО

Красимир Стойчев: Планът на правителството за Брюксел е фентъзи, а някаква женица поучава бизнеса

.
Красимир Стойчев
Има достатъчно инструменти и достатъчно пари, за да се преодолее кризата с COVID-19 и последствията от нея, стига да не се харчи за нелепи проекти, заяви бизнесменът Красимир Стойчев . Според него с парите от Европа България може да преструктурира икономиката си и да процъфти, стига да има адекватен план.
 

Стойчев не смята, че трябва да се създава специална комисия, която да се бори с икономическите измерения на пандемията, както предлага бившият финансов министър Симеон Дянков, защото „когато някой не иска да свърши нещо, прави комисия“.

 

Що се отнася до твърдението на социалния министър Деница Сачева, че мерките са достатъчни, но бизнесът не ги познава, Стойчев заяви пред bTV, че „тази женица не е прекарала един ден в реалната икономика“ и не знае за какво става въпрос.

 

По неговите думи Европа има специална програма за борба с безработицата, в която са отделени 120 милиарда евро, а от тях 511 милиона са за България, но социалният министър не е направил нищо за усвояването им.

 

„Единственото, което каза Дянков вярно е, че правителството тича след кризата. Всичко става, когато премиерът каже, а той е прекалено зает, за да го направи“, заяви Стойчев.

 

Според него има достатъчно пари, но трябва да се спре безразборно харчене за проекти, защото „тези хора, които чакат пред болниците, не се интересуват от тръбите към Сърбия или превъоръжаването на армията“.

 

С финансирането от Европа ще имаме „100 милиарда ресурс и ако бъде правилно инвестиран, България ще процъфти“, смята Стойчев, който отбеляза, че това зависи от плана на правителството, а предложеното от тях е „фентъзи“. Общи приказки и нищо конкретно.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 17989 |20.11.2018 Красимир Кънев за Фрог: Иванчева и Петрова са настанени не в килия, а в тоалетна . 6| 11371 |15.10.2018 Т. Стойчев: Къде са полицаите, които да знаят какво се случва в района, където е бягала Виктория? . 9| 13057 |03.09.2018 Тихомир Стойчев: Защо Арабаджиеви са пуснати да излязат зад граница? . 7| 8141 |04.06.2018 Красимир Дачев: Държавната и общинската собственост са хранителна среда за всички корупционни практики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads