Реклама / Ads
2| 6166 |01.10.2014 АКТУАЛНО

Лудогорец- Реал или с прашката на Давид срещу Голиат

.
Напред орли!
Помните ли библейския разказ за Давид и Голиат.Всички казват, че не могат да се мерят двата отбора нито по опит и история, нито с бюджет и име. Едните са " кралете" на Испания, другите са "орлите на Лудогорието".В единия отбор е Роналдо, в другия Марселиньо. И мачът сякаш е предрешен. Но знае ли човек. Помните ли какво направи козарчето Давид с простата си прашка. Топка е.
 
Лудогорец приема тази вечер европейския крал Реал Мадрид в превърналия се за броени седмици в най-дългоочаквания мач на годината сблъсък от втория кръг на предварителна група В на Шампионската лига.

В лагера на Реал подхождат с традиционното към всеки съперник самочувствие, но в никакъв случай не подценяват двубоя. Треньорът Карло Анчелоти подчерта важността от спечелването на трите точки в София, които ще дадат необходимото спокойствие на Реал за продължаване напред в турнира. В София ще видим най-доброто нападение в Европа от началото на сезона в лицето на носителя на "Златната топка" Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Карим Бензема, Хамес Родригес и Лука Модрич.

Реал бележи средно по 3,3 гола на мач и ако задържи тези темпове ще подобри собствения си голов рекорд в края на сезона. Става въпрос за рекорда от 121 гола от сезон 2011/2012 г.


намеренията на треньора Георги Дерменджиев ще пусне на терена почти същия състав от "Анфийлд" с изключение на нападателя Роман  Безяк. Вместо него той ще заложи на снажния Юнес Хамза, който да помогне при играта на втория етаж в наказателното поле на Реал.
В центъра на защита пък ще действат вездесъщият румънец Козмин Моци и Александър Александров, които имаха известни проблеми срещу Левски, но са без алтернатива.

Двубоят се очаква с огромен интерес. Стадион "Васил Левски" е разпродаден.Атмосферата ще напомня на славните европейски вечери на ЦСКА от 70-те и 80-те години на ХХ век, когато в София глава прекланят европейски грандове като Аякс, Нотингам Форест и Ливърпул.

Статистиката показва, че Реал по традиция не е много успешен на Балканите.  В България е гостувал веднъж, но печели с 1:0 срещу Левски през сезон 1979/1980 г. После сините излязоха срещу "кралете" в Мадрид пред 100 000 и загубиха с 2:0, но играха като равен.години по-късно ЦСКА загуби с 1:3 от "Белия балет", като дори Трифон Иванов - Туньо откри за червените. В приятелски мач пък славия загуби от Реал само с 1:0.

Ред е на Лудогорец. Може пък незабравимото футболно лято от 1994 г. след двадесет години да стане чудесна есенна вечер на 2014 г. ?!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 7033 |23.08.2011 Да бъдем реалисти - Румен Христов ще е президент . 17| 8079 |15.02.2009 За някои реалности пред обучението на човешките ресурси в България . 3| 9871 |05.09.2008 Внимавайте с нереални оферти за евтини коли! . 1| 5957 |15.05.2008 Милионер живее в гето - ново американско реалити шоу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads