Реклама / Ads
0| 6451 |04.05.2016 АКТУАЛНО

Мълния опожари блок без гръмоотвод в Дряново

.
Мълния опожари покрива на жилищна кооперация в Дряново вчера. Няма пострадали хора и апартаменти, но са унищожени около 800 кв. метра покрив. Бетонна плоча под покривната конструкция е предпазила сградата от пламъците.
 
Сградата е била без гръмоотвод, съобщи Нова тв. Не е известно кой го е демонтирал и защо, посочва медиата. Голяма част от 24-те семейства, живеещи в кооперацията, са прекарали нощта извън домовете си.

Кметът на Дряново Мирослав Семов каза, че ще се кандидатства за отпускане на средства от междуведомствената държавна комисия. По думите му за жителите на кооперацията е непосилно сами да поправят щетите, а общината също няма възможност да помогне.

"Невъзможно е със собствени усилия и средства, тъй като това е голямо поражение. Ако не помогне държавата, и общината не може да помогне. Надяваме се освен държавата, да създадем и специална сметка, по която всеки, който желае да дари средства", каза той. По думите му днес на мястото ще бъде изпратена комисия, която фа оцени щетите, за да може след това да се кандидатства за средтсва от държавата. "Надява се до няколко дни да има яснота за размера им", обясни Семов.

Покривът е бил направен от дървена конструкция и ако падналата мълния е била кълбовидна, тя влиза вътре и започва да се движи в подпокривното пространство, обясни Румен Ганчев, началник на портивопожарната служба в Дряново. По думите му пожарът е лумнал бързо, а горивното натоварване е било много голямо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4608 |03.05.2016 Мълния удари блок в Дряново, покривът на сградата изгоря . 0| 4865 |29.03.2016 Мълния! Отвлeченият египетски самолет кацна в Ларнака . 41| 6800 |24.11.2015 МЪЛНИЯ! Турция свали руски самолет на границата си със Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads