Реклама / Ads
0| 6204 |17.07.2022 АКТУАЛНО

Митева: Да вървим към нов кабинет, а не избори! Не бихме работили с отцепниците от ИТН

.
“Ако наистина сме отговорни политици, трябва да вървим към нов кабинет. Би трябвало да видим, че хората ни вкараха във властта с много надежда и очаквания, че хората не искат избори, че в очите им има много отчаяние и гняв. Вярвам все още в новия кабинет!”, това каза Митева от ИТН.
 

Според ИТН третият поручвателен мандат ще бъде връчен на “Демократична България”. “Тя може най-много да обедини колегите от ПП, в същото време успява да говори добре и с БСП. В този момент е много важно да намерим този обединител между нас”, каза Митева пред Нова телевизия.


Тя заяви, че от ИТН полагат усилия “да изоставят емоциите” и да бъдат по-диалогични, в името на това да има коалиция. “Опитваме се да преценим ситуацията по-трезво, да оставим емоциите, разумът да излезе на преден план, да преценим риска и да преценим какви ще са последиците”, каза тя и допълни, че от партията не биха искали да работят с отцепилите се от ИТН депутати в една евентуална нова четворна коалиция.


Премиерски и министерски постове все още не са обсъждани, но Митева също изрази съгласие, че премиерът трябва да бъде излъчен пт “Продължаваме Промяната”. “Трябва да бъде личност, която е балансирана, която ще обедини парламентарните групи, личност, която има опит, личност, която може да разговаря с всички”, така опса бъдещият премиер Ива Митева.


Като такива тя вижда Никола Минчев и Даниел Лорер. “Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, но може би ще има и други имена. Името на Лорер също не е за подценяване Мисля, че той има по-големите опит и знания. Но колкото повече имена има на масата, толкова по-добре за страната ни”, каза депутатът от ИТН.


На въпрос дали ИТН ще подкрепи закона за КПКОНПИ Митева категорично заяви, че те имат “сериозно отношение към борбата с корупцията”.


“Законът за корупцията е закон писан на коляно, писан за няколко часа, закон който показва как не се прави законодателство. Ние ще подкрепим този закон” каза тя и допълни: “Но ще трябва да седнем и да го преработим, защото там има много проблеми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6236 |14.07.2022 Експертът Михаил Найденов: Свобода от проруското модериране на плененото бг-съдържание във Фейсбук . 0| 5693 |13.07.2022 От ЕП ни карат да повярваме на прокуратурата, че снимките с Борисов и кюлчетата са манипулирани . 0| 6004 |11.07.2022 Любчо Нешков: ”Проститутка” наричат ЕС в С. Македония, Макрон бил ген. Петен . 0| 6344 |08.07.2022 Политолози: Има опасност от серия от избори и служебни кабинети, ИТН е силиконова партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads