Реклама / Ads
18| 10740 |09.01.2024 АКТУАЛНО

НАСА и САЩ няма да изпържат мозъците ви и да дадат път на Антихриста

.
Само спокойно. Не става страшно. Проектът "Син лъч" на НАСА и САЩ няма да помогне на Антихриста да установи нов световен ред и никой няма да контролира мозъците ви. 
 

"Син лъч“ – нова религия и световно господство"


.

Заглавието е поместено в статия на в. "Труд", зад която Румяна Генадиева. Справка показва, че въпросният автор често публикува материали, провокирани от конспиративните теории. Статията е от края на април миналата година. Въпреки това началото на 2024 г. изглежда подходящо конспирацията за проект "Син лъч" да се завърти повторно - нова година, нов световен ред. 


.

.

"Син лъч" е теория на конспирацията, възникнала през 90-те години на миналия век. Според нея американското правителство, масивна операция под фалшив флаг, която да симулира фалшиво извънземно нашествие и фалшиво второ идване на Христос, за да установи нов световен ред, воден от Антихриста. 


Всъщност за първи път този "план" става публично достояние благодарение на Серж Монаст през 1994 г. Въпросният Серж Монаст е тиражиран като канадски разследващ журналист. Всъщност става дума за статия, която е публикавана в точния момент - буквално се "изяжда като топъл хляб" от тогавашната аудитория, обсебена от конспиративните теории. Всъщност по онова време "културата на конспирациите" е във възхода си. 






Скритите файлове за убийството на президента Джон Ф. Кенеди, продължаващата тогава война във Виетнам и скандалът Уотъргейт в началото на 70-те години създават изключително благоприятна почва за развитието й. 


Канадецът Серж Монаст има и други трудове, написани на френски. Освен книги, посветени на проект "Син лъч", Монаст пише и за "Световното правителство на Антихриста". 


.

Според теорията на конспирациите на Монаст проектът "Син лъч" се разгръща на четири етапа. Първият включва използването на технология за създаване на земетресения, наблюдения на НЛО и други природни бедствия, за да накара хората да повярват, че идва голям катакризъм. Вторият етап включва симулация на извънземно нашествие, при която холографски изображения на космически кораби ще бъдат проектирани в небето. Целта е да се създаде чувство на паника и объркване сред населението. Третият етап включва използването на технология за създаване на фалшиво религиозно събитие, като появата на месия или пророк, с помощта на холограми и други специални ефекти. Четвъртият и последен етап включва въвеждането на нов световен ред, в който световните правителства ще бъдат заменени от един авторитарен режим.


Няма доказателства за съществуването на този проект. Теорията е широко смятана за измама и е развенчана от множество експерти в областта на науката и технологиите. Въпреки че за нея започва да говори Монаст, не е ясно откъде точно произхожда. Смята се, че тя е родена като комбинация от теории, включително тази за илюминатите. 





В действителност съществува подобен проект на въздушните сили на САЩ. Кодовото му име е “Синя книга”. Програмата стартира през 1952 г. по време на Студената война. В онзи период се наблюдават изключително много НЛО-та и целта на проекта е да се обяснят много от тези наблюдения, за да се минимизира паниката сред населението и да се предпази обществото. Програмата продължава до декември 1969 г. 

 

До приключването му се събират данни за 12 618 случая на НЛО. Изводите са, че повечето от тях нямат общо с космически нашествия и извънземни. Всъщност става дума за погрешни идентификации на природни явления (облаци, звезди и др.) или или конвенционални летателни апарати.

 

Но да се върнем на родна земя... 

 

В социалните мрежи упорито циркулират коментари за задействания проект “Син лъч”. Потребители дори свързват червеното сияние, появило се в небето над България на 5 ноември с него. Споменава се “система на ХААРП”, сочено от конспираторите за “климатично оръжие, собственост на американската армия”. Това не отговаря на истината - ХААРП е научноизследователска програма за високочестотни активни изследвания на полярното сияние. Тази програма е приключила през 2014 г. Собствеността на съоръженията и оборудването е прехвърлена на Университета във Феърбанкс, Аляска. Учебното заведение редовно провежда Ден на отворените врати и обяснява каква е работата им по ХААРП.


.

.

.

.

.

В интернет се споделят кадри от откровено фалшиви и монтирани видеа с “летящи извънземни”, придружени с текст “Започва се”.

Внушенията, че САЩ, НАСА и тайните правителства, които контролират света, стоят зад природните катаклизми, не са нещо ново. Например след жестоките земетресения в Турция и Сирия. 

 

Всъщност нищо от това не отговаря на истината. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8597 |09.01.2024 Андрий Ермак: Близо 20 000 украински деца са отвлечени и изпратени в Русия . 8| 6846 |08.01.2024 Русия атакува Украйна с "Кинжал", осем от осем свалени дрона край Одеса . 42| 10730 |07.01.2024 "Ние сме фашисти! Срамът ме доведе тук". Защо руснакът Сергей Лойко се присъедини към украинската армия? . 24| 6247 |07.01.2024 Гаф или саботаж? Министри и депутати липсват на освещаването на бойните знамена на Богоявление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads