Реклама / Ads
1| 5352 |15.04.2017 АКТУАЛНО

Обръщение на патриарх Неофит към народа за Възкресение Христово

.
Патриарх Неофит
Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля, с надежда до всеки да достигне светлината на Възкресението! Спасителят Христос да дарува живот в мир и благоденствие на нашите близки и на целия български народ!”, са казва в обръщението на патриарх Неофит към българския народ за Великден.
 
"Скъпи сънародници, братя и сестри!

Празникът Възкресение Христово изпълва сърцата на милиони хора с любов и радост, вдъхновява ни за добри дела, помага за утвърждаването в обществото ни на такива непреходни ценности и нравствени ориентири, като грижа за бедните, страдащите и изнемогващите, любов към ближните, милосърдие и състрадание. Даруваната ни от Господа надежда за спасение ни помага да живеем, да се трудим и преодоляваме несгодите на земното битие, без да униваме.

Възкръсналият Христос да укрепява всички нас, та във всяко семейство, във всяко човешко сърце да се разпали светлината на живота! Нека Божията благодат да ни помага да устройваме земния си живот в мир, християнско благочестие, любов, братство и взаимно разбирателство! Да възнесем горещи молитви към Господа да просвети с дух на мъдрост, разсъдителност и човеколюбие нашите управници, да ни запази от природни бедствия, междуособици, нашествия на другородци и от всяко зло, да утвърди страната и народа ни в мир и съгласие и в истинската и спасителна православна вяра!

Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля, с надежда до всеки да достигне светлината на Възкресението! Спасителят Христос да дарува живот в мир и благоденствие на нашите близки и на целия български народ!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4828 |11.04.2017 Президентът Радев ще направи обръщение към нацията . 2| 4125 |08.04.2017 Валентин Радев: Европа ще се откаже от максималната толерантност . 1| 4583 |03.04.2017 Банкнота от 50 евро на кирилица вече е в обръщение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads