Реклама / Ads
47| 6493 |10.06.2023 АКТУАЛНО

Плакат за набиране на партизани срещу режима на Путин се появи в центъра на София. Страхът в Кремъл расте

.
Плакат с призив за набиране на нови партизани срещу режима на Путин в центъра на София... Източник: ”Вот Так”
От началото на войната, по официални данни, както и по изчисления на руската медия „Вот Так“, в Русия са извършени повече от 200 диверсионни операции срещу официалната власт. Почти ежедневно от различни региони на Русия идват съобщения за палежи на военни административни сгради и служби за вписване, ведомствени сгради и железопътни линии, складове и военни летища.
 

"Вот Так" разговаря с три партизански формирования за дейността им и защо партизаните смятат, че мирните протести са обречени и трябва въоръжена съпротива.

 

В първите седмици на войната срещу Украйна в руските региони почти ежедневно се провеждаха антивоенни протести – единични и масови с десетки хиляди задържани, хиляди наказани и осъдени.

 

От началото на инвазията срещу Украйна в Русия са влезли в сила най-малко 27 репресивни закона, включително по-строги наказания за антивоенни изказвания и мирен протест. Това по естествен път радикализира нелегалната борба. Партизаните са категорични, че по време на война и репресии е невъзможно да се противопоставиш на насилието на държавата само с "мирни" методи. „Радикалната съпротива е единственият начин за борба. Мирният протест не само не работи в Русия, но и вреди на съпротивата“, смятат членове на партизанските отряди „Черен мост“.

Тяхна е забележителна акция през март 2023 г., когато взривиха сградата на ФСБ (службата наследник на КГБ, б.ред.) в Ростов на Дон. „Режимът на Путин реагира на протестите с репресии, а протестите по никакъв начин не влияят на хода на войната. Нужна е въоръжена съпротива“, категорични са от „Черен мост“. „Мирните опозиционери“, които още не са в арестите, след всеки протест изчисляват колко хора са били задържани, колко глоби трябва бъдат платени, разпространявайки униние и отчаяние сред опозицията.

Да действаш по стария начин в новите условия е глупост или предателство, смятат още от „Черен мост“.

 

Вече и привърженици на Алексей Навални започват да подкрепят партизанските действия. Те ги възприемат като съпротива, а не като насилие.

„Когато една жена се бори с изнасилвач, тя се защитава със сила, защото може да бъде осакатена, изнасилена, убита... Точно по същия начин протестиращите в Русия се защитават от държавата, която е агресивен изнасилвач на гражданското общество”, обяснява партизанинът Л.Н.

 

Партизаните от „Експозиция на революционния анархизъм“ (E.R.A.) вярват, че критиката към радикалната съпротива се поражда от страх от още по-твърд режим. Новата реалност обаче провокира и към нови и различни методи на съпротива. Един от тях е въоръжената съпротива.

 

Сред действията, за които E.R.A. пое отговорност, са саботажи в железниците, палеж на административната сграда на Министерството на отбраната в Перм и кибератаки срещу интернет изяви на поддръжници на войната.

„За щастие все повече и повече хора осъзнават, че радикалната съпротива е единственият вариант за битка срещу путинизма в момента“, казва представител на E.R.A.


.
Въоръжената съпротива срещу Путин нараства с всеки изминал ден...

 

Партизаните от Революционното движение „Право на сила“ (RDPS) са убедени, че сега е най-доброто време в историята на постсъветска Русия за партизанска съпротива.

„Нашите съюзници излязоха от нелегалност на бойното поле, техните отряди превземат цели населени места. Въпрос на време е пламъците на протеста да обхванат пространството от Урал до карелските гори“, смятат партизаните. RDPS се появи в началото на 2023 г. и за пет месеца проведе повече от 10 военни акции на територията на Русия. Преди всичко се атакуват железопътни възли, тъй като железницата е „главната транспортна артерия на режима на Путин в престъпната му война с Украйна“. Видеоклипове от акциите се качват в Telegram.Последната акция на „Право на силата“ е взривът на складове и цехове в завода „Индустриална група фосфорит“ в Ленинградска област, където се произвежда гориво за руската армия.

Човек на партизаните получил важната информация в бар от пиян служител на ФСБ от Санкт Петербург. Последвала операцията.

 

Партизаните от „Черен мост“ смятат, че много често хората трябва да бъдат разубеждавани от необмислени действия или непосилни цели. Та трябва „да бъдат сваляни на земята“, за да не възприемат партизаните като герои от филмов екшън, а като реална съпротива на властта в Кремъл. „Като цяло много хора са готови да воюват срещу режима на Путин“, твърдят от „Черен мост“. Те съдят за това по подкрепата, която получават. Става дума дори за финансова подкрепа, най-вече от руснаци, които са напуснали Русия и живеят в чужбина.

 

Страховете от въоръжената съпротива в Кремъл растат. Путин е разпоредил всеки ден да му се докладва за акциите на руските партизани. Командващият руските войски в Украйна ген. Герасимов обаче отказва да изпрати военни части да се сражават с руските партизани в района на Белгород. Това още повече задълбочава проблема и в Москва все още не успяват да намерят адекватен отговор.

 

„Повече пари за Съпротивата – повече акции и по-бърза победа за Украйна и свобода за Русия.“ Това е един от партизанските девизи.

 

Алена Лобанкова, „Вот Так“

 

П.П. Прелюбопитен факт: един от плакатите с призив за набиране на членове за партизанските отряди, воюващи срещу режима на Путин, е експониран в центъра на София, пред сградата на Съдебната палата. Посланието е многозначително, а може би е подсещане към нас, българите. Кой знае...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6000 |22.08.2022 Атентатът срещу Дугина е дело на руски партизани, воюващи срещу Путин . 26| 13105 |12.10.2019 Плакати с надпис „Цветановград“ посрещнаха Борисов във Велико Търново . 7| 15221 |10.07.2017 Адв. Хаджигенов: Не с плакати пред ромските гета, а с камъни на жълтите павета . 8| 9530 |09.01.2017 Гамизов: Не снегът ни дразни, а внучката на партизани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads