Реклама / Ads
10| 3725 |21.02.2024 АКТУАЛНО

Съдия Дишева: Шокират мащабите, в които е действала мрежата на Нотариуса

.
Атанаска Дишева
Шокиращи са мащабите, в които е действала мрежата на Нотариуса. Всеки ден излизат нови данни за упражнено влияние в съда и различни видове производства. Ако убийството на Божанов не се беше случило, дейността му щеше да продължи да се разпространява. Само прокуратурата може да внася обвинения, независимо какви комисии биват създадени. Разследването на ВСС може да осуети евентуални саботажи и замитания на информация. Това заяви в ефира на NOVA съдия Атанаска Дишева от ВСС.
 

"Най-добрият начин за разкриване на престъпни мрежи е с вътрешен информатор. Поради различни причини, сред които и събуждане на съвестта, някои хора решават да говорят. От разчистването на сметки правовата държава няма да спечели, а само ще се заместват едни лица с други и дейността ще остане същата. Намерението ни е да установим в кои дела Божанов е бил страна или са инициирани по негови сигнали, за да се разследва влияние. Ще направим опит да изясним как е сменил рождената си дата и фамилното си име, защото няма как това да стане без съдебно решение. В СГС такова дело не е водено, но в районните съдилища е възможно да се случи при негласна договорка", коментира още тя.

 

По думите ѝ несъмнено трябва да се разследва и в прокуратурата.

 

"Появиха се данни за много случаи, в които са били замесени прокурори и следователи. Прокуратурата трябва да ги отстрани. Вероятно следва да се започне от Борислав Сарафов. Трябва да се разследват обстоятелствата около снимката му с Петьо Еврото. Неубедително е да твърди, че е бил примамен от Гешев", коментира Дишева.

 

"Има проблем в задължението за унищожаване на информация, придобита чрез специални разузнавателни средства. Затова имаме намерение да сезираме законодателния орган за промяна, която да осуети използването на данни от СРС в оперативни разработки - преди образуване на досъдебно производство. Изслушване на Сарафов безспорно е необходимо", категорична е тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7428 |20.02.2024 Илиян Василев: Копейкиновци предпочитат да се асоциират с убийците на Навални, с палачите и затвора . 8| 2919 |20.02.2024 И ВСС създаде комисия за Нотариуса. Три месеца ще проверяват дела, свързани с него, включително за КТБ . 6| 11870 |19.02.2024 Какво се случва с "Къщата с ягодите"? Пропуск на СО помогнал на Златев да обжалва предписанията за укрепване . 25| 4938 |18.02.2024 Съдия Цариградска: Всички активности по случая "Нотариуса" представляват една имитация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads