Реклама / Ads
3| 7951 |17.08.2015 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Бомбени атентати разтърсват Ботевград, разпитват 30 кримки в районното

.
Патрулки цял ден возят заподозрени за разпит в районното
Поредица от бомбени атентати разтърсват Ботевград от началото на лятото. Последният взрив станал снощи, научи Фрог нюз от местната полиция. В момента над 30 кримки от региона се разпитват в районното. МВР мълчи за дръзките атаки, като до момента няма нито един заподозрян.
 

Твърди се, че мишена е местният шеф на фирмата за куриерски услуги „Еконт “ Васил Петела. Всичко започнало през юли, когато в началото на юли гръмнала колата на съпругата му „Нисан “. Возилото било паркирано пред апартамента на фамилията в кв . „Изток“.

 

Четири –пет дни по-късно неизвестни бандити хвърлили бомба пред офиса на дружеството, намиращо се в центъра на града. Атаката била организирана през нощта, така че никой не видял кой е извършителят. Седмица по-късно пред същият офис последвал нов, още по-голям взрив. Всеки път стъклата на сградата падали и ставали на сол. За щастие като по чудо нямало жертви. Шефът на фирмата не издържал и наел жива охрана, която денонощно  да бди пред всичките му офиси. Наглеците , обаче не се спрели. Преди две седмици те се промъкнали до гардовете, които стоели  в кола и зад тях задействали адската машина. Отново никой нищо не видял. Ситуацията в града ескалирала до краен предел, когато снощи бомба била взривена в къщата на предприемача в с. Скравена .

 

Васил от 20 дни не сме го виждали,може да се е махнал от града, за да не пострада той и семейството му. Нещата са много сериозни. Явно някой е решил да му отмъсти, предположиха местните хора пред Фрог . Според полицията има две версии, върху които се работи. Едната е свързана с неуредени финансови отношения, а  другата е много лична.

 

Ченгетата прибират на талази целия кримиконтингет . Всеки заподозрян  се разпитва какво е правил снощи и се проверява алибито му. Взимат  се и натривки на ръцете им, за да се види дали са боравили с взривни материали през последните дни. До този момент, обаче разследващите удрят на камък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8219 |08.08.2015 П. Иванов за Фрог: Намаляваме с 9 души на час, ромите мнозинство след 20 г . 8| 8559 |06.08.2015 Само във Фрог: Светила в правото са в шок от предложението на Семов за Генерален адвокат в Люксембург . 1| 7813 |05.08.2015 Г. Коритаров пред Фрог: Приключили са ни, ако публицистиката спре да ни вълнува . 10| 8901 |03.08.2015 Само във Фрог: Полицейски шефове се докараха с маркови очила, иззети при акция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads