Събота, 21 Октомври 2017, 09:48
Frognews
0| 5295 |13.10.2016

Шанс за пациенти с диабет и рак: Топ хирург пристига в София

.
Д-р Турул Демирел, един от десетината хирурзи по света, които успешно практикуват уникална операция за лечение на диабет тип 2, ще гостува в София на 21 и 22 октомври. Д-р Демирел е специалист с международен опит и признание в областта на диабетната и онкологичната хирургия. Топ специалистът от болница „Медикал Парк Газиосманпаша“ (Турция) пристига у нас по покана на „Медикъл Караджъ“ - компанията, която подпомага пациентите при разрешаването на техния здравословен проблем, у нас или в чужбина.
През последните години в няколко държави по света - Бразилия, Япония, Индия, Америка, Италия и Турция – започна да се прилага нов хирургичен метод за лечение на диабета, който постига впечатляващи резултати. Нарича се „илеална интерпозиция“ и представлява „изместване“ на червата, при което по много по-мощен начин в сравнение с всички лекарства и инсулин се премахват щетите върху бета-клетките, които стоят в основата на захарния диабет. Операцията е лапороскопска и се извършва през 6 малки отвора, без разрез на корема. Резултатите към момента са повече от обещаващи, разказва д-р Демирел, който успешно прилага метода в Турция. 85% от пациентите се изписват от болницата напълно независими от инсулина. При 10% от тяхмедикаментозното лечение се намалява и спира в рамките на няколко месеца. При 5% от опериранитесе намалява употребата на инсулин и се постига по-добър контрол на кръвната захар.

Това означава, че при 95% от пациентите се постига ремисия и се спира приемът на инсулин. С революционния нов метод успешно се премахват и съпътстващи проблеми при диабета, така че на пациентите не им се налага да вземат и лекарства срещу холестерол и високо кръвно, посочва д-р Демирел. Той е приложил успешно иновативната операция при стотици хора от цял свят, включително и няколко пациенти от България.

 

Операцията е подходяща за пациенти с диабет тип 2 на възраст между 18 и 70 години, при които заболяването е диагностицирано преди повече от 2 години и които не успяват да контролират добре нивото на кръвна захар със стандартното лечение. Тя не се прилага при хора с диабет тип 1 и такива, които успешно контролират болестта с медикаментозно лечение. За разлика от т.нар. метаболитна хирургия, която се практикува от години, илеалната интерпозиция може да се прилага и при пациенти с диабет, които нямат наднормено тегло.

 

Сега пациенти от България, които се интересуват от новия метод, имат възможност да проведат безплатна консултация с д-р Турул Демирел в София.За целта те трябва да си запишат час предварително и да предоставят медицинската документация, с която разполагат до момента.

 

От безплатните консултации могат да се възползват и пациенти с онкологични заболявания, които имат нужда от хирургично отстраняване на засегнатите тъкани. При рак на гърдата например стандартното лечение включва операция, а най-често използваният метод е т.нар. мастектомия, при която гръдната тъкан се премахва напълно. Съвременните медицински практики обаче целят максимална защита на здравите тъкани и съхранение на гърдата в по-ранните стадии на болестта. Така резултатите са аналогични с тези при тоталната мастектомия, а ползите за физическото и психическо състояние на пациентките са несъизмерими. Д-р Демирел прилага щадящи операции винаги, когато това е възможно. Той е и един от водещите хирурзи в Турция за лапароскопска резекция на дебело червопри пациенти с онкодиагноза. Пациентите ,които желаят консултация , трябва да представят епикризи и образни изследвания.

 

За безплатна консултация с д-р Турул Демирел на 21 и 22 октомври можете да се запишете на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0895 770 869 или 0879 977 401.

 

Необходими изследвания за консултация за диабетна хирургия :

  • HbA1C – Гликиран хемоглобин
  • Кръвна захар – /на гладно и след хранене/
  • Инсулин – /на гладно и след хранене/
  • C Peptid /Ц пептид/ – на гладно и след хранене
  • Aнти – GAD
  • IAA
  • ICA

Преди да се даде кръв за тестовете, за които се изисква да сте гладни, предната вечер и сутринта не трябва да сте приемали лекарства.
Тестовете, които са след хранене, трябва да се направят един час след самото хранене, като трябва да сте приели около 300 – 350 калории.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Те са мили, но не ги правете свои любимци – опасно е! 0| 2901 |20.10.2017 . Хората от столичен квартал на протест под прозорците на Фандъкова 1| 2707 |20.10.2017 . Проф. Вучева: Орешарски и Борисов през 2014 г.можеха да спасят КТБ, но не го направиха 4| 7985 |19.10.2017 . Военен от резерва: Решението да се ремонтират съветските МиГ-ове е национално предателство 13| 9411 |18.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах