Реклама / Ads
42| 55488 |10.09.2021 АКТУАЛНО

Ще обяви ли Русия война на България?

.
Путин с руските грации и Винер, естествено...
Може ли спортът да стане повод за обявяване на война? Съмнява ме доколко бе справедливо съдийството в художествената гимнастика по време на Олимпиадата в Токио. Трябва да се вземат мерки, при това не само за гимнастиката, но и за други спортове, за да не допунем повече подобно нещо.
 

Това заяви руският президент Владимир Путин по време на заседанието на Съвета за развитие на физическата култура и спорта, състояло се днес в Москва.

 

Как да разбираме изразът, „трябва да вземем мерки“? Повече от месец Москва не спира да недоволства от това, че българските момичета взеха златните медали на олимпиадата, а в индивидуалната надпревара първа стана израелската гимнастичка Линой Ашрам.

 

Ирина Винер, шеф на руската федерация по художествена гимнастика първа изрече тежки думи по повод „ощетяването“ на рускините за сметка на българките. Последваха подобни реакции от министри от руското правителство, вкючително на външния министър Сергей Лавров.

 

Стигна се до абсурдни решения като това да бъдат позлатени сребърните медали на руските гимнастички! В някои руски медии се изсипаха остри обвинения не само срещу спортистките, но и срещу България, която била в сговор срещу Москва.

 

Днес вече и Путин се включи в кампанията, което превръща „проблемът“ в държавен въпрос. Владимир Путин има специално отношение към художествената гимнастика. От години се смята, че негова любимка – не само като спортист, но и като интимен партньор – Алина Кабаева, олимпийска и световна шампионка. Миналата година тя получи подарък Rolls-Royce, за който медиите писаха, че е подарък от руския президент. През 2019 г. Кабаева роди близнаци, появата на които също се свързва с владетеля на Кремъл.

 

Да не забравяме също, че неотдавна българските младежи до 19 г. победиха на световното първенство по волейбол в Иран руските си връстници, които бяха световни шампиони и предизвикаха също недоволство в Русия.

 

И как смятат руснаците да разрешат тези „несправедливости“? Протестите им бяха отхвърлени от МОК и Международната федерация. На вдигнатия шум и медина кампания срещу страната ни също никой не се връзва. Тогава? Ще ни обявят война ли? Ще осъществят военен десант в София и ще отмъкнат златните медали, които смятат, че принадлежат на тях? Така превзеха Крим…

 

Да припомим, че военни действия заради спорта вече се случвали. Хондурас обяви война на Салвадор през 1969 година заради загубен мач в плейофите за световното по футбол. Воната продължила цяла седмица.

 

Забавно е да се наблюдава как представители на велика държава като Русия и дори най-висшите й ръководители, се занимават с подобни глупости. В Кремъл наистина ли смятат, че в спорта по-малки държави нямат право да им се пречкат?

 

Наистина велика глупост.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5055 |15.07.2021 ЦИК обяви имената на новите депутати в 46-ото Народно събрание . 12| 7834 |05.11.2020 Кенет Лефковиц: От Байдън се очаква строга политика към Русия . 38| 49550 |24.09.2020 Октай пред Фрог: Борисов обяви президента за сутеньор. Призна, че записите и снимките са автентични . 17| 6709 |26.08.2020 Протестиращите от блокадите в София са обявили акция при откриване на новия лъч на метрото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads