Реклама / Ads
40| 11747 |26.06.2011 АКТУАЛНО

Скандал: Ив. Гарелов vs Л. Кулезич

.
Иван Гарелов
Невинна ли е авантюрата между бизнеса, журналистиката и наградите, попита Л. Кулезич по повод новоучредената награда за журналисти "Св. Влас" и нейните спонсори.
 

Големият въпрос е всички ние имаме ли право на обществени изяви, докато, вие г-н Гарелов имате такива изяви, каза Люба Кулезич по ТВ 7 в предаването си, в което Иван Гарелов поиска и получи право на отговор, който предварително беше донесъл в писмен вид, защото се чувствал обиден от предишно предаване и не искал да се подава на провокации и сценарии. Гарелов бил засегнат от коментарите и обвиненията, че е корумпиран и корумпира журналистиката.

Сценарии няма, г-н Гарелов, отвърна водещата и му предостави поисканото време за четене.

Повод за скандала стана учредената награда "Св. Влас", която беше присъдена за първи път, тази година на Диана Найденова, заедно с 10 000 лв, но идеята била наградата да се превърне в традиция, а паричната премия догодина да бъде поне двойно по-голяма. Иван Гарелов е в основата на “Кръг 11”. Останалите членове са проф. Ивайло Знеполски, Любен Дилов, доц. Георги Лозанов, Петко Бочаров, Георги Тенев, Димитър Найденов, Павел Васев, Копринка Червенкова, Стефан Димитров и Антони Георгиев.

Гарелов обясни, че не само братя Диневи са сред спонсорите, но и няколко големи други фирми, сред които голяма фармацевтична компания, винопроизводителна и др. Фондацията пък случайно или не, била регистрирана в Бургас. Цялата церемония се провела в хотела на братя Диневи, но по това време хотелите навсякъде били празни, увери Гарелов.

Л. Кулезич няколко пъти постави въпроса може ли да е невинна такава авантюрата между бизнеса, журналистиката и наградите
и попита защо сред номинираните липсват журналисти, които правят истински разследвания като Д. Гайтанджиева и В. Иванов, напр. Гарелов пък обясни, че предавания като това на самата Кулезич, на Ем. Кошлуков и М. Цветков не влезли, защото формално те не отговаряли на датите, от които започнало номинирането. Кулезич пък категорично отказа въобще да бъде номинирана за подобна награда.

Ужасно приятно ми беше с вас, толкова приятно, че не мога да си позвол да остана повече, заключи на финала Гарелов, стана и си излезе. Дано още по-приятно да ви става, пожела домакинята.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6331 |10.05.2011 Скандал: 2 млн. без здравни осигуровки . 38| 46601 |14.07.2009 СКАНДАЛ: Скъсаха 98% по Наказателно право в Алма Матер . 68| 13552 |27.02.2009 Скандал: Затвориха устата на Милен Цветков и Люба Кулезич заради властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads