Реклама / Ads
11| 17346 |01.06.2024 АКТУАЛНО

След баталните сцени снощи - БФС готви исторически санкции за ЦСКА

.
Проблемите за ЦСКА далеч не се изчерпват с това, че отборът няма да играе в европейските клубни турнири през следващия сезон. "Армейците" загубиха баража за Лигата на конференциите с 0:2 срещу ЦСКА 1948, но това, което се случи в края, ще има сериозни последствия.
 

Фенове на "червените" нахлуха на терена на Националния стадион "Васил Левски", заради което мачът бе прекратен за немалко време.

 

Впоследствие все пак се доигра, а емоциите сред запалянковците бяха овладяни и те освободиха терена. Тепърва се очаква решението на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС), но санкциите ще бъдат сурови и рядко срещани в исторически план, пише Sportlive.bg.





Кои са най-лошите сценарии за ЦСКА?

 

На първо място според правилните има парична глоба от 10 хиляди лева + лишаване от домакинство за два мача, ако има нахлуване на терена с последствие. Такива имаше най-малкото заради временното прекратяване на двубоя.

 

За опит за физическа саморазправа или малтретиране на противникови състезатели, служебни и длъжности лица също има сериозни последствие в идентичен размер. За удар на служебно лице, каквото може да е футболист, треньор, друг член на щаба на някой от двата тима, има глоба от 10 хиляди лева и лишаване от домакинство между един и четири мача. За нанесен удар на длъжностно лице, каквито са съдиите, съдийският наблюдател и делегатът, има предвидена нова глоба от 10 хиляди лева и този път лишаване от домакинство от един до шест мача.

 

Тепърва ще се преглеждат много записи от телевизионните камери, ще се чака доклад от няколко страни, а след това ще се прецени кои от споменатите случаи са засегнати.

 

Общата глоба със сигурност ще е петцифрена, а лишаване от домакинство изглежда гарантирано - въпросът е за колко мача. Т





Tака с решението на БФС ЦСКА ще пострада много сериозно и това ще тежи на отбора и за началото на новия сезон. Самият президент на БФС Георги Иванов - Гонзо поиска "възможно най-крути мерки" срещу феновете на ЦСКА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 8414 |31.05.2024 Изгоря резиденция на Путин в Алтай, струваща 33 млн. долара . 25| 23523 |30.05.2024 Предприемачът Красимир Дачев: Ще внасяме работници от Индия, българите не искат да работят . 53| 11443 |28.05.2024 Страх пълзи в Кремъл: Данни за сблъсък на Русия с НАТО сочат капитулация на Москва. Райчевци са изнервени . 0| 3709 |28.05.2024 Ето как може да гласуваме ако нямаме валиден документ за самоличност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads