Реклама / Ads
57| 11686 |06.01.2022 АКТУАЛНО

Смъртоносно е Русия да прати войски в Казахстан

.
Алма Ати
Руският политик и общественик Леонид Гозман се обърна към руското общество да не приема изпращането на руски войски в Казахстан. Той написа обръщение в Эхо Москвы.
 

Вижте какво написа Гозман:


Поканването на чужди войски да се бият с народа ти според мен е предателство към родината. Президентът Токаев, който отправи такова искане към държавите от ОДКБ, а всъщност към Русия, нека го разберат в Казахстан.


Говоря за нас. Какви ще бъдат последствията за нас от участието на нашите съграждани в потушаването на протестите в Казахстан?


1. Протестите в Казахстан не заплашват Русия по никакъв начин, но, може би, представляват заплаха за властта на сегашните ни управляващи.
Това означава, че нашите войници няма да защитават там Родината, не нейната сигурност, а в най-добрия случай режима, който съществува днес в Русия. Не е същото.


2. Там нашите войници ще се гледат като нашественици, което означава, че ще загинат там – казахстанците ще се съпротивляват.

 

Спомнете си, че именно там в днешно време имаше въстание срещу СССР, което Москва потушаваше с войски.


3. Част от армията на Казахстан ще премине на страната на Съпротивата.
Някой, без да прави това открито, ще помогне с оръжие и пари. Броят на жертвите ще се увеличи.


4. Нашите войници ще убиват там, дори и да стрелят.
Това ще увеличи омразата към страната ни и към всички нас. И хора с опит в убийствата ще се върнат при нас.


5. Нашето ръководство, уплашено от случващото се в Казахстан, ще затегне ограниченията вътрешната политика.
Вероятно обаче няма нужда да се притеснявате за това - те и сега правят всичко възможно в тази посока. Няма да стане много по-зле, но нови арести са неизбежни.

 

Русия изпрати въздушни десантчици като част от миротворческия контингент на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС) в Казахстан, заяви ОДКС, съобщават руските медии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6074 |23.09.2021 Игор Федик специално за Фрог: Чрез раздаване на паспорти и участие в парламентарния вот Русия нанася удар върху мира в Донбас . 42| 55487 |10.09.2021 Ще обяви ли Русия война на България? . 8| 7290 |19.06.2021 Гешев и каскетурата му крият кои дела са пратили на Кьовеши . 29| 16727 |01.02.2021 НАП прати на прокуратурата проверки по ”Барселонагейт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads