Реклама / Ads
17| 17474 |19.08.2018 АКТУАЛНО

Зорница Даскалова призна: Имаше натиск за прикриване на виновните за Търговския регистър

.
Бившият изпълнителен директор на Агенция по вписванията Зорница Даскалов Източник: БГНЕС
Бившият вече изпълнителен директор на Агенция по вписванията Зорница Даскалова обяви, че с политически натиск е бил направен опит за отклоняване вниманието ”от преките изпълнители и отговорните лица” за срива на Търговския регистър.
 

Това мнение излага Даскалова в своята оставка, която депозира в петък пред министъра на правосъдието, а Цецка Цачева я прие незабавно.

 

Даскалова заявява още, че разглежда оттеглянето си като дълг, вследствие на безпрецедентния срив на 9 август на Търговския регистър, администриран от Агенция по вписванията.

 

"Опитът да се отклони вниманието от преките изпълнители и отговорните лица, съгласно подписаните договори, ясно говори за политически натиск от определени групи хора и контролираните от тях субекти", пише Даскалова до Цачева, без да назова конкретни имена на политици или партии.

 

В оставката си Зорница Даскалова посочва още, че "в Агенция по вписванията се намира цялата документация, доказваща взетите управленски решения от всеки ръководител (новоназначаван почти всяка година), както и документираното състояние на системите". "Искрено се надявам да бъде оповестено какво е реалното състояние на тези изключително важни за държавата системи, предвид на наблюдаваните и цитирани по-горе процеси", завършва тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 12019 |27.05.2018 Ген. Решетников призна: Имам отношения с политици от ГЕРБ, БСП, Атака и СДС . 47| 7837 |26.05.2015 Рийс призна: Някои български служители са в черен списък за визи . 13| 7891 |28.09.2014 Яне Янев призна: Всичко е сбъркано!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads