Реклама / Ads
11| 6486 |10.06.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Величков за Фрог: Кьовеши ще пита каквото трябва. Друг е въпросът какви отговори ще получи

.
адв. Велислав Величков
Най-вероятно европейският главен прокурор Лаура Кьовеши идва да обясни на България, че не може да закрива европейска процедура. ВСС закри процедурата по избор на делегирани прокурори, но Кьовеши идва, за да им каже вероятно, че си чака другите шестима, за да си окомплектова състава. Мисля, че ще им го обясни добре. Каквото има да ги пита, ще ги пита. Друг е въпросът какви отговори ще получи.
 

Това заяви за ФрогНюз адв. Велислав Величков от Инициативата "Правосъдие за всеки". 


Коментарът му идва в деня, в който шефката на Европейската прокуратура идва на посещение у нас. За тази визита стана ясно съвсем наскоро, но точната датата не бе определена. Вчера бе съобщено, че Кьовеши изненадващо каца в София именно днес. Тя ще се срещне с правосъдния министър Янаки Стоилов, главния прокурор Иван Гешев и прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет. 


Посещението идва на фона на протести пред Съдебната палата и исканията за оставката на обвинител №1. Кьовеши пристига у нас и в разгара на огромни скандали, предизвикани заради санкциите по американския закон "Магнитски", по който обвинени в корупция бяха Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. В санкционния списък на САЩ попаднаха 64 фирми, свързани с тях. 


"Нямам идея какъв е дневният ред на госпожа Кьовеши. Не знам предметът на обсъждане. Мисля, че ще каже всичко съществено. Каквото има да пита, ще пита. Друг е въпросът какви отговори ще получи. Но при всяко положение щом тези срещи се случват в толкова спешен порядък, посланията към България ще имат силно препоръчителен характер. Не мога да предвиждам тези хора какво ще и кажат. Не знам как мислят. Но смятам, че няма да говорят много. Нямат какво да кажат", обясни още по телефона адв. Величков.


Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9227 |05.06.2021 Само във Фрог: Гербаджийски схеми душат и Държавната агенция за бежанците . 16| 21546 |01.06.2021 Соня Момчилова пред Фрог: Изумена съм от опусите на ГЕРБ! Нито Узунов е водил срещата с областните управители, нито Орешарски съветва кабинета . 1| 10086 |28.05.2021 Зорница Илиева за Фрог: Диарбекир - арменец ”останка нищожна”, заключени църкви и кюрдски знамена . 0| 7492 |27.05.2021 Адвокат за Фрог: Съдът спря закриването на училището в с. Николаевка, където е учил бащата на Дънов !

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads