Реклама / Ads
4| 9072 |08.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Асланов: Всички плащаме за КТБ, за да могат виновниците да се облагодетелстват

.
Юрий Асланов
Втората стенограма не показва нищо по различно от първата. Тотална обърканост на държавното ръководство, абсолютна неяснота по въпроса за ориентацията в кризата, която се е разразила по повод на КТБ. Това каза социологът Юрий Асланов.
 

„Единственото, което участниците в този разговор на КСНС в различна степен се мъчат да решат, е да извлекат някаква собствена изгода, за да заемат по-добри позиции в очертаващата се развръзка на политическата криза“, посочи Асланов по "Фокус".  По думите му това личи най-вече от изказванията на Бойко Борисов, който използва ситуацията, за да извлече политически дивиденти и да предизвика много бързо предсрочни избори. „Не съм сигурен, че оттук нататък биха посмели участниците в КСНС да крият истина от обществото, по въпрос, който го засяга“, каза той. Социологът припомни, че от кризата с КТБ много хора са пострадали и това се е превърнало в обществен проблем. „Всички хора плащаме за тази криза, за да могат шепа виновници, за да се облагодетелстват от нея. Тези пари не са изчезнали, те са някъде и са присвоени от някаква група. Тази тайна не излиза на бял свят от тези стенограми“, коментира той. Според него поведението на държавните мъже на този Консултативен съвет говори за това, че истината може би никога няма да излезе наяве. „Предполагам, че има и хора, които не се интересуват от този проблем, но тези, които са засегнати пряко, със сигурност се интересуват, а те никак не са малко“, каза Асланов. По думите решението на президента Румен Радев да не взима отношение към казуса с КТБ е правилно, защото когато кризата се е разразявала, той не е бил президент. „Той изпълнява едно обществено заявено желание да се покаже истината по този въпрос и наистина го направи“, коментира социологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6661 |07.07.2017 Здравният министър иска паник бутони във всички линейки . 9| 6947 |01.07.2017 Ток, парно, газ - всички поскъпват . 1| 5629 |29.06.2017 Всички комисии в ЕП одобриха Мария Габриел за еврокомисар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads