Реклама / Ads
16| 7418 |30.04.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Атлантическият съвет до министър Запрянов: Подготвя се руска хибридна акция в Централния военен клуб, не го допускайте

.
Атанас Запрянов Източник: БГНЕС
Атлантическия съвет на България изпрати писмо до министъра на отбраната Атанас Запрянов във връзка с "подготвяна руска хибридна акция в Централния военен клуб на 08.05.2024 г.". "Очакваме събитието да получи широк отзвук в руските медии, след което ще се използва и в предизборната кампания в полза на проруските партии", се казва в писмото.
 

Самото писмо стъпва на позиция, която разпространиха от организацията вчера. Касае се до представянето на книгата „Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът“ на ген.-майор о.з. Стоимен Стоименов в Централния военен клуб.





"Тази книга съдържа в себе си тезите и опорните точки на руската хибридна пропаганда", посочват от Атлантическия съвет на България и призовават Запрянов "да не допуска провеждането на официалното представяне на въпросната книга в Централния военен клуб".

 

В противен случай от организацията предупреждават: Допускането на представянето на такава книга вреди на имиджа на България като солидарен и надежден съюзник в НАТО и партньор на Украйна".

 

Ето и цялата позиция на Атлантическия съвет на България:


"С недоумение приемаме новината, че на 08.05.2024 г. от 18,30 ч. в Зала 1 на Централния военен клуб ще бъде представена официално книгата „Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът“ на ген.-майор о.з. Стоимен Стоименов.


Тази книга съдържа в себе си тезите и опорните точки на руската хибридна пропаганда.


Това действие от страна на Министерството на отбраната, на чието подчинение е Централният военен клуб, противоречи на заявените от България и в частност от самото министерство позиции в подкрепа на Украйна. Нещо повече - допускането на представянето на такава книга вреди на имиджа на България като солидарен и надежден съюзник в НАТО и партньор на Украйна.


Евентуалното присъствие на представители на руското посолство или прочитане на руски поздравителни адреси би било изключително скандално, предвид продължаващата вече трета година руска агресия и военните престъпления на руската армия срещу народа на Украйна.


Допускането на представянето на подобна книга с проруски тези в Централния военен клуб влиза в директно противоречие с провежданата от държавата ни отбранителна политика.







Това събитие е изключително вредно и контрапродуктивно и за усилията на Министерството на отбраната да провежда ефективни стратегически комуникации с обществото в подкрепа на нашия цивилизационен евроатлантически избор.


Призоваваме Министерство на отбраната на евроатлантическа България и в частност министър Атанас Запрянов да не допуска провеждането на официалното представяне на въпросната книга в Централния военен клуб".

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9403 |29.04.2024 Кирил Кадийски за ФрогНюз: В десетия кръг на ада . 6| 7059 |23.04.2024 Манол Пейков за ФрогНюз: Литературата е нещо, което опитомява човек. За жалост, сред депутатите няма много четящи хора . 6| 3241 |22.04.2024 Доц. Георги Лозанов: Промените в Конституцията са имали една основа цел – да разтоварят от власт Радев . 8| 5444 |20.04.2024 Петко Георгиев: Правителството е марионетно, но кукловодите са объркали някои от конците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads