Реклама / Ads
0| 6081 |06.07.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Българи от три континента удариха рамо на протеста

.
Видеото "2 секунди солидарност" направи фурор в YouTube и Фейсбук. Клипчето е по идея на млада българка, която от 3 г. е емигрант в Барселона, Испания. А в бунтовната "чета" на Леда Трифонова се включиха 82 нашенци от 13 страни - Холандия, Англия, Ирландия, Испания, Швейцария, САЩ, Кипър, Германия, Австралия, Италия, Гърция, Швеция, Белгия и България.
 

Две секунди стигат на Леда Трифонова, за да роди идеята за "2 секунди солидарност". "Тъй като съм извън страната и нямаше как да присъствам физически пред Министерски съвет и Народното събрание през дните на протести, реших да направя видео. А в него да се виждат различни българи от цял свят, които казват: "Стига!, СТИГА!". И така да ги навържа в един видеомонтаж , чрез който да подкрепя духом протестиращите ни сънародници", разказа пред "Стандарт" младата българка. Първоначално Леда приема идеята по-скоро като творчески експеримент на проект с добра кауза.

После осъзнава колко дълбок е смисълът на това послание и колко сериозни са проблемите, с които се борят протестиращите. "И така това се превърна в нещо много по-съществено от един обикновен видеопроект", подчертава с гордост тя. За нула време 82 наши сънародници откликват на призива й в нета да се включат в клипчето.

70 нашенци й пращат 2-секундно видео.Чува се гласът на всички - сред най-ярките е този на Ташо, който живее и работи в Ирландия и казва: "Чужденците, както ни нарекоха управляващите, сме най-големите финансови кръводарители на България! Само за 2012 г. сме изпратили повече от 800 млн. евро на близките си".

"Искам още веднъж да благодаря на всички участници, без тях нямаше да се получи това видео!",споделя пред "Стандарт" Леда. И не крие радостта си, че протестите са все по-настойчиви, без да нарушават мирния си дух. Но така и не може да проумее как след повече от 20 дни на площада исканията на хората остават "глас в пустиня".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6651 |04.07.2013 България, Турция, Гърция, Египет и Бразилия - с обща кауза на солидарност . 6| 6092 |21.06.2013 Помощ за Югозападна България . 0| 5598 |03.06.2013 „България си ти!“ участват благотворително на баскетболния мач на годината . 5| 6329 |10.05.2013 Двама българи кандидатстват за марсианци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads