Реклама / Ads
9| 6035 |27.09.2007 НАРОДЕН ГЛАС

Бойко Борисов и общинската му листа

.
Малко са медиите, в които може да се прочете или чуе нещо по-различно за настоящия столичен кмет Бойко Борисов освен хвалебствия без значение какво е направил или не е направил. Затова ви предлагаме едно мнение от блога на Симион Патеев.
 
Генерална промяна със "стари муцуни" Интересен коментар за политиката на Бойко Борисов във вестник "Сега": Макар да се рекламира като борец срещу статуквото и модела "Софиянски", Бойко Борисов издигна за общински съветници и районни кметове в София спорни лица от "Гергьовден", ССД и ДП. Достатъчно е да се погледне само листата на общинските съветници на ГЕРБ в ключовия за нея град София, за да стане ясно, че обещанията нямат нищо общо с реалността. Да се каже, че Бойко Борисов е заложил на професионализма, също е изключително трудно. [...] Какво ли разбира от местно самоуправление бившият шеф на БНР Поля Станчева, че е на трето място в листата и е кандидат за кмет на един от най-апетитните райони в София - "Лозенец"? Да не говорим за шефа на "Локомотив" София Иво Тонев или шампиона по вдигане на тежести Гълъбин Боевски, който може и да е бил прекрасен спортист, но няма никакъв опит в управлението. А и в този СОС си имахме един шампион, по ирония на съдбата - пак по вдигане на тежести - Стефан Ботев, който не успя да свърши нищо, макар да обещаваше спортни чудеса. Същото важи и за китариста на "Щурците" Петър Гюзелев. [...] Номинациите на ГЕРБ за районни кметове пък окончателно разбиха мита, че Борисов се бори срещу модела "Софиянски" Как изобщо да си обясним, че там са все доверени хора на бившия широко усмихнат градоначалник като сегашните районни кметове Пламен Йорданов ("Овча купел"), Йордан Томов ("Искър"), Томи Николов ("Кремиковци") и Зорница Атанасова ("Нови Искър"). В списъка са попаднали и издигнатата от "Гергьовден" кметица на "Възраждане" Ева Сеизова, както и шефът на "Улично осветление" Тодор Кръстев, който е от квотата на ДП. Така на практика 1/4 от кандидатите за районни кметове на ГЕРБ са стари общински кадри. За каква борба срещу порочното статукво става дума тогава?" КОМЕНТАР: Не одобрявам присъствието на Бойко Борисов във властта под каквато и да било форма. Неодобрението ми е принципно. Първо - той не се слави със завидни мениджърски и управленски умения и навлиза в политиката, за да се доказва тепърва, а не поради заслуги. Лошото в България е, че политиците са непрофесионалисти в областта, в която работят, а всичко се свежда до провеждането на тактична медийна пропаганда. Второ - Борисов е популист и експертното говорене за него е нещо чуждо. (Въпреки това оценявам, че се е обградил с експерти). Харизмата му обаче не го прави подходящ за упражняването на власт. Трето - има съмнително минало, което за мнозина не е тайна. Четвърто - лъже постоянно. Все още София няма завод за боклука, няма и да има в рамките на неговия мандат, а той, въпреки че е лъжец, се очертава да стане премиер. Още - транспортните проблеми на столицата не са мръднали и на сантиметър, затова пък всяка дупка има за спомен снимка с Бойко. Сега лъже, че ще прави "нови" и "генерални" промени и плюе по управлението на Софиянски, парадоксално обаче се обгражда с много негови пионки. Няма начин, трябва да ги подкрепи иначе няма да се закрепи здраво за стола.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 7979 |26.09.2007 В Перник казват "баста" на стария модел, искат силно и прозрачно управление . 0| 5492 |20.09.2007 Всеки милионер с партия . 4| 7574 |19.09.2007 Янка Такева пак показва своята незначимост и некомпетентност . 13| 7271 |17.09.2007 За цензурата в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads