Реклама / Ads
0| 4348 |19.03.2016 НАРОДЕН ГЛАС

„Часът на Земята" призовава за действия срещу климатичните промени

.
178 страни ще се включат тази година в най-голямата природозащитна инициатива в света „Часът на Земята". На 19 март от 20.30 до 21.30 часа (местно време) тя ще обиколи света. На десетата годишнина инициативата призовава за спешни действия срещу промените в климата.
 
Три месеца след глобалното споразумение за климата, постигнато от световните лидери в Париж, за Часа на Земята 2016 тази събота ще видим милиони хора, призоваващи правителствата да "променят изменението на климата".

195 страни приеха глобално споразумение за борба с климатичните промени. Ред правителствени ръководители показват, че вече са склонни да правят компромис и отстъпки спрямо договорените цели на споразумението от Париж - да се ограничи средната температура на глобалното затопляне до под 2 градуса по Целзий, твърдят от WWF.

Българските потребители могат да използват хаштаг #ЧасътНаЗемята, за да достигне посланието им до повече хора. Хората с грижа за природата са поканени да пуснат свое видео, текстово или визуално обръщение в социалните мрежи, за да направят посланието си по-ефектно.

Традиционно представителни сгради и световни културни паметници като Айфеловата кула, Тадж Махал и операта в Сидни ще бъдат изгасени символично за час.

Българските институции също подкрепят Часа на Земята - фасадното осветление на Народното събрание, Президентството, храм-паметника „Александър Невски" и на много други учреждения и бизнес сгради ще бъде притъмнено.

Над 90 български общини са потвърдили, че ще се включат в "Часа на Земята" и ще изключат осветлението на значими обекти в централната част на населените места. В много градове хората се организират за различни природозащитни инициативи - светлинни шествия, конкурси, изложби.

Станалата вече традиционна среща за Часа на Земята ще се състои пред Народния театър „Иван Вазов" в София. От WWF заявяват, че всеки е добре дошъл с челник, свещ, китара или друг музикален инструмент, за да направим заедно момента по-пъстър, интересен и забавен. Поканени са и артисти, които да представят арт-инсталации с огън и танц.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5293 |01.06.2015 Стоилов: Призовават ни да бъдем модерни патриоти, аз искам да сме близо до Ботев . 1| 5764 |28.03.2015 Гасим светлините в 20.30 за "Часът на Земята" . 1| 4773 |10.10.2014 ЧЕЗ призовава за нетърпимост към кражбите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads