Реклама / Ads
61| 8519 |02.07.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Едвин Сугарев пита Цацаров за Станишев

.
Едвин Сугарев Източник: Булфото
Едвин Сугарев отправи питане към главния прокурор на България Сотир Цацаров относно наказателно преследване срещу бившия премиер Сергей Станишев. Сугарев обяви гладна стачка докато правителството на Пламен Орешарски не подаде оставка, или до собствената си смърт.
 

Ето писмото на г-н Сугарев без редакторска намеса:

Открито писмо до главния прокурор на България г-н Сотир Цацаров

Г-н Главен прокурор,

на 27 февруари изпратих до Вас открито писмо, с което настоявах да започнете наказателно преследване срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, министър-председател на България в периода 2005 – 2009 г. Ако сте пропуснали да го прочетете, можете и сега да го направите на следния адрес: https://www.svobodata.com/page.php?pid=11049&rid=20 .

В писмото бяха посочени конкретни прецеденти на корупция и злоупотреба с власт, извършени от това лице и неговото правителство, които струват милиарди на българските данъкоплатци.

Това писмо е подкрепено с подписите на 4397 български граждани – към момента, в който пиша тези редове – в което лесно можете да се уверите от сайта за петиции на адрес https://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev. Приблизително толкова, колкото наброява един граждански протест пред Министерския съвет в дъждовен ден.

До този момент оглавяваната от Вас институция не е реагирала по никакъв начин на това писмо и приведените в него аргументи, които обхващат само част от корупционните практики на кабинета, оглавяван от Сергей Станишев. За сметка на това прокуратурата прояви завидна пъргавина, за да помогне на това лице да се върне на власт при проведените наскоро парламентарни избори – поради което сега ставаме свидетели на настоящото управленско и парламентарно безобразие.

Призовавам Ви да заявите ясно смятате ли да вземете отношение към действията на Сергей Станишев в качеството му на министър-председател и свързаните с неговото управление корупционни афери – като постоянната корупционна практика със заменките на земи по крайбрежието и планинските курорти, от които щетите за държавата се изчисляват на шест милиарда лева; прахосването на стотици милиони евро по проекта АЕЦ "Белене" без да е налице реален договор с крайна цена; фалита на Кремиковци; аферата свързана с договора на "Сименс" за българските паспорти с биометрични данни; аферата "Хохегер" и много други – или трябва да разглеждаме и Вас, както и поверената Ви институция като част от настоящата морално нечистоплътна власт.

Надявам се на бърз отговор.

02.07.2013 Едвин Сугарев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 17834 |01.07.2013 Малкият син на Радой Ралин тъне в бедност - болен и безработен . 34| 7374 |30.06.2013 Подписка срещу Сидеров набира скорост . 25| 7053 |27.06.2013 Гласът на протеста без цензура . 11| 6163 |25.06.2013 Рок и блус до оставката!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads