Реклама / Ads
0| 5672 |14.11.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Френското посолство в София отрупано с цветя заради трагедията

.
В знак на съпричастност с жертвите на атентатите във Франция, много хора остават цветя на оградата на Френското посолство в София и палят свещи в памет на загиналите. Пред посолството има жандармерия и метални ограждения.
 
Част от гражданите, които поднесоха цветя пред посолството, коментираха пред БНР: 

Ужасно е това, което се случва. За съжаление нещо, което очевидно от тук нататък ще продължава да се случва. Опитът да се посегне на свободите на европейските народи е  нещо, което ще продължава, но няма да успее.

Немислимо е. Нормален човек не може да мисли за такова нещо. Няма война, която да даде невинни жертви и да е справедлива. Още повече, когато се посяга на мирно население  и мирни граждани, които по никакъв начин не са провокирали тази агресия. Още повече, че какво гарантира на тези камикадзета, че след множеството, което са наранили, няма и техни хора. Хора, които са с техния арабски произход, защото знаем, че там има много имигранти във Франция. Няма кауза, която да оправдае подобно нещо.

Първата мисъл е за тези, които са загинали и  за семействата им, защото личната загуба е най-значимото нещо. Иначе след това ще дойдат у други мисли – за това какво сме пропуснали да забележим и как сме пропуснали да реагираме. 

 

Сега е моментът за европейска солидарност и общо действие, коментира председателят на Народното събрание Цецка Цачева,  след като поднесе цветя пред френското посолство в София:

Аз не мога да приема, че терористите в подготовката на своите пъклени планове, са невидими и не оставят следи. Сега е моментът Европа да покаже действие за общ отговор, за европейска солидарност и за по-голяма решителност към подобни прояви.

Трябва да има обща политика – такава, каквато очакваме и по въпроса с бежанската криза. В този смисъл очаквам да бъдат посланията на европейските институции, а и не само посланията, а и техните действия,  допълни Цачева.

Междувременно френският посланик в София Ксавие дьо Кабан заяви, че трябва да реагираме на трагедията силни и обединени.

Това е абсолютна трагедия. Но трябва да реагираме силни и обединени. Но не само ние, а всички европейци. Защото този атентат е от хора, които са против нашите ценности, които са общи – и наши, и ваши.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9585 |25.10.2015 Инджова сряза Софиянски: Вашата усмивка я знаем, зажаднели сме за нея . 21| 5948 |27.09.2015 Стефан Софиянски: Трябва ни ново държавно устройство . 0| 5311 |14.08.2015 Ето къде няма да има вода в София . 0| 6331 |21.07.2015 Гадост! Детегледачи пребиха 3-годишно в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads