Реклама / Ads
12| 6620 |27.02.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Ген. Атанасов: За подслушване са наказани Гребенаров и още трима висши полицаи

.
Ген. Атанас Атанасов
Не съм говорил, че протестът е бил подслушван. Бяха прилагани специални разузнавателни средства за подслушване, което е друго. Не отделни протестиращи са подслушвани, а цяла партия, чиито членове участваха в протестите. Беше подслушван Касим Дал. За това са наказани 4 служители на МВР, шефа на националната полицията Гребенаров и още трима под него. Това заяви пред bTV депутатът и шеф на комисия в парламента генерал Атанас Атанасов.
 
Гребенаров е заявителят на СРС, той ги е поискал. Има досъдебно производство по "Червеи". Думата има главният прокурор Цацаров, добави той.

Да бъдат наказани дисциплинарно четирима служители на МВР за използване на СРС не е малко. Лазаров хем е разпоредил да се прилага СРС, хем е невинен. В случая , като и при този в Лясковец, са наказани негови служители, а той е чист, каза още Атанасов. Според него по "Червеи" са източени  масиви с информация от МВР и е била поставена под въпрос националната сигурност.  По думите му никой към момента не знае каква информация е източена по "Червей". Но за да има наказани, това означава, че има проблеми, посочи генералът.

Постъпва анонимен сигнал и главният секретар Лазаров разпоредил да се работи по него. Веднага има разпореждане да се подслушва Касим Дал.Трите места в провинцията, където са изпращани експерти от ДАНС по "Червеи" са Бургас, Варна и Шумен. Това са основните бастиони на ДПС, където партията на Касим дал проби ДПС. Ще дойде време и всичко ще си дойде на място, обясни Атанасов.

Не се срамувам, че две години съм бил локомотивен машинист.Завършил съм редовно и юридическия университет на СУ.А неговото образование е първи факултет на ДС в Симеоново. Това лице щеше да е никой, ако имаше лустрация. Това, което съм искал да стана, съм станал. Шеф съм на комисия, пред която шефовете на ДАНС се явяват всяка седмица.Така ген. Атанасов отговори на личните нападки на Димитър Иванов и твърденията му, че искал да стане шеф на ДАНС.

Основната дейност на библеотекарско-сарайската групировка са обръчите от фирми и начина по който печелят обществени поръчки. А УНИБИТ притъпява оперативните звена в службите за сигурност. Нали ДПС посочи шефовете на служби по времето на Орешарски, каза още той.

Парламентът прие промяна в законите. Министерският съвет ще предлага хора на тези възлови позиции .Ясно е, че премиерът е по-силен. В оценката по отношение работата на Писанчев, Лазаров и Китов премиерът е сам срещу мнозинството.Политиката не трябва да бъде водена под страх от компромати. Това бе коментарът на Атанасов за бъдещите назначения и интригата между премиера Борисов и вътрешния министър Вучков за назначенията в службите. Не съм информиран и не желая да съм информиран кои хора ще бъдат предлагани за шефове на ДАНС и за главен секретар, допълни той.

Моето отношение към Гоце Първанов е особено. Гоце го е нарекъл този, който го е вербувал. АБВ бе привлечена в коалицията от Борисов и ГЕРБ,ние нямаме отношение към това, коментира оставката на Първанов той.

Реформаторският блок бе твърдо зад този проект за дълга.В политиката диалогът е наложителен, особено когато става въпрос за съдбовни решения. Имаше грешка в комуникацията и финансовият министър го разбра, заяви той по отношение на гласувания в парламента дълг от 16 млрд. лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 9265 |03.03.2015 СВОБОДА заради „скромното” желание на русите за топлите проливи?! . 4| 7214 |26.02.2015 Психотерапевтът Ирина Кирякова за Фрог: Любовта е здраве, а не болест! . 0| 5146 |26.02.2015 Над милион обаждания в ЧЕЗ и през 2014 г. . 38| 6407 |25.02.2015 Велизар Енчев: Имаше покупко-продажба на парламентарни групи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads