Реклама / Ads
0| 5800 |16.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Георги Свиленски: Парламентът се е превърнал в битак

.
Георги Свиленски
„От този парламент няма полза, той се е превърнал в битак“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ”БСП за България” Георги Свиленски. Той подчерта, че с промените в Изборния кодекс е застрашен стълбът на демокрацията – изборният процес.
 

Председателят на Националния предизборен щаб на левицата попита- колко могат да издържат пред обществото тези стъпки встрани, които правят сега управляващите? „Гражданите са изпратили 240 народни представители не да правят компоримиси и чупки в кръста и да се покланят на ляво и на дясно, не да обикалят парламентарните стаи да търсят задкулисна подкрепа. Те са изпратили там политически субекти с ясна политическа програма, за да я изпълняват“, категоричен бе той. Според него сега ГЕРБ твърдят, че никога не са управлявали с ДПС, а те не са спирали да управляват с движението. Той подчерта, че дори ДПС сутрин да не се регистрира, след това подкрепя всички законопроекти на управляващите, които не могат да минат без техните гласове. „ГЕРБ сега управляват задкулисно, обикаляйки по кабинетите, г-н Цветанов да търси 122-я глас. Това се вижда от българските граждани и няма как да се отрича“, категоричен бе той пред БНТ.


Георги Свиленски заяви, че от този парламент няма полза, там няма политика. Той припомни, че се предлага закон, а Цветанов лъже че е наясно колко са задълженията на вероизповеданията у нас, сумата била обща и бил принципен въпросът. „Ясно е още от първия ден, че 8, 57 млн. лв. са задълженията на Мюфтийството, а 200 хил. лв. са на останалите 5 вероизповедания. Защо го крият?“, попита зам.-председателят на ПГ на левицата. Според него, когато един човек има задължения, никой няма да му ги опрости. „Опитват се да го направят етнически и религиозен проблем, а той не е такъв. Българските мюсюлмани си плашат данъците, те са почтени както останалите български граждани. Това, че даден субект, пък бил той и Мюфтийство, има задължения не означава, че законите в тази страна не трябва да се спазват. За коя друга организация е правен специален закон?“- попита още той.


Георги Свиленски подчерта, че крайната цел на БСП е в България да се върне нормалността в политиката, българският парламент да започне да приема закони на първо и второ четене, след предварителен анализ и оценка на въздействието и преди да се внася искане за отсрочка, да се знае каква сума се отсрочва. „Това минава през нови избори, с ново мнозинство и нови субекти“, подчерта той.


На въпрос за подготовката за предстоящите избори, Свиленски обясни, че в БСП номинациите за кандидати за евродепутати продължават. Той допълни, че има ясни правила, по които ще бъдат определени- водачът на листата и местата на коалиционните партньори се определят от Националния съвет на партията, което ще стане на заседанието в неделя, а номинациите за самата листа ще бъдат разгледани на 7 април. „БСП е консолидирара и е единствената партия, която към момента има и платформа, и демократична процедура за номинации, която тече", заключи Георги Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 15289 |05.03.2019 Г. Георгиев за Фрог: Няма атентат във Видин, а нападение срещу политик . 5| 16214 |06.02.2019 Георги Христов: Няма да ми затворят устата за кражбите след затварянето на КТБ . 8| 11148 |23.01.2019 Белянова: Шефът на АДФИ Георги Начев пред 150 човека призова, да не казват с кого са спали . 18| 10579 |13.01.2019 Акад. Георги Марков: Правозащитни организации внушиха на циганите, че са над закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads