Реклама / Ads
16| 13702 |21.10.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Граждани зоват: Спешно проверете кмета на Хасково за купуване на ромски гласове!

.
Имението на кмета на Хасково Георги Иванов Източник: БТВ
Кметът на Хасково и настоящ кандидат за следващ мандат Георги Иванов трябва да бъде спешно проверен от МВР и прокуратурата за купуване на ромски гласове. За това настояват негови съграждани пред Фрог нюз. Те са изключително възмутени от случващото се и се опасяват, че заради грандиозното купуване на вот, резултатът от изборите вероятно ще бъде подменен на 100%.
 

Сигналите за това, че Георги Иванов може да използва служебното си положение и финансовата си мощ, за да въздейства на най-бедния и неграмотен електорат, не са един и два. Хасковлии не скриват, че градоначалникът има възможност без проблем да извади големи пари за тази цел. В последно време са засичали, че го посещават ромски лидери, за които има съмнения, че организират купуване на гласове. „Никой няма съмнения какво се случва в кабинета на Георги Илиев, но защо никоя институция не реагира на това. Нали има органи в тази държава, които събират доказателства за тези престъпления. Защо спят? И на тях ли се плаща, за да си затварят очите?”, възмутиха се хасковлии. Те са категорични, че градът е „окупиран” във всяко едно отношение и наподобява Дупница по времето на Братя Галеви.

 

Името на Георги Иванов нашумя след репортаж на БТВ, който показа главозамайващото му богатство. Оказа се, че имението му може да съперничи на това на фамилията Гулденбургови от едноименния сериал. То се изчислява на 2,5 млн. лв.  Едва след журналистическата работа, окръжната прокуратура в Хасково се задейства и  образува досъдебно производство срещу кмета Георги Иванов за престъпление по служба. Иванов е разследван за това, че в периода юни – декември 2014 г., като длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, с цел да набави за другиго облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Хасково.

 

Прокурорите се закани да провери законосъобразността при изразходване на средства по ремонта и разплащането на обект „Стадион Хасково“, както и произхода на средствата, с които е осъществено строителството. Магистратите обещаха още да  проверят възлагана ли е обществена поръчка, спазена ли е процедурата, разходвани ли са законосъобразно общинските средства, съобразно извършените строително-монтажни дейности по ремонта. За всичко това бяха назначени съдебно–икономическа и инженерно-строителна експертизи.

 

Още преди две години лидерът на РЗС Яне Янев представи на пресконференция справка за сигнали в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта за кметове на 16 общини. Един от тях бе именно за това, че фирма на кмета на Хасково Георги Иванов е извършила ремонт без необходимите документи.

 

"На 10 февруари 2012 г. се твърди, че е ощетена община Хасково с незаконна обществена поръчка, а също така - и че кметът е продавал държавни имоти, които не са собственост на общината. Общината не работи в полза на хората, а в полза на кмета, описана е такса рекет или „дарение”, което се иска от всеки, решил да строи”, разказа тогава Янев.

 

Самият Георги Иванов коментира пред Дарик радио тогава, че няма никакви притеснения относно разследването.

 

"Ако някъде има престъпление, то трябва да се докаже. Кое е престъплението: че направих стадиона за 40 дни и го пуснах да се лицензира, че проведох обществена поръчка, с която се разплатих и вложих 500 000 лева в този стадион?”, риторично попита хасковският кмет.

 

 

Кметът демонстрира, че е непоклатим

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7550 |21.08.2015 Граждани: Близки до управляващите правят каквото искат с горивата . 7| 7391 |10.08.2015 Т. Тошев и В. Запрянов по спешност си вземат акциите от швейцарска фирма . 0| 5284 |14.07.2015 „Ние, гражданите”: Право на българските граждани е да знаят истината . 0| 7097 |02.07.2015 Ние, гражданите: ЕК се е предоверила на Централната банка относно състоянието на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads