Реклама / Ads
2| 5274 |20.02.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Хиляди българи отменят мартенските си празници в Гърция

.
Гръцки капан
Гръцката блокада е на път да провали почивката на хиляди българи за четирите почивни дни около 3 март. Властите в Атина не могат да усмирят своите фермери, които продължават да затварят границата и пътищата. В отговор нашите тираджии наложиха тотална контраблокада на всички пунктове. Последва вълна от отменени резервации за ваканция в южната ни съседка в четирите почивни дни около националния празник.
 
Много нашенци огказаха почивка в гръцките курорти по Бяло море, изплашени от продължаващата блокада по границата. Медиите в Благоевград информират, че вече са анулирани около половината от запазените почивки в комшийските курорти. Някои имат резервации и за следващите празници - през април и май и още от сега се кахърят и не знаят какво да правят.

Цяла България е настръхнала срещу безцеремонното поведение на гръцките фермери.

Гръцкият капан по границата продължава. Ответните мерки, с които български шофьори реагираха на продължаващите близо месец фермерски блокади, са на път да затворят напълно българо-гръцката граница. Очаква се недоволните шофьори днес да спрат преминаването и през пунктовете "Ивайловград" и "Златоград"

Ако пълната блокада на българо-гръцката граница стане факт, пътуващите за Гърция ще трябва да избират обходни маршрути през Македония и Турция.

 "Запечатването" на границата е резултат от провалените опити за примирие между българските шофьори и гръцките фермери.

На "Кулата" блокираните пътници изоставят колите си и преминават пеша през границата. Блокирани са и граничните пунктове "Капитан Петко войвода" и "Маказа".
 
Запасите на шофьорите са на изчерпване, но най-близкото място, откъдето могат да заредят, е на седем километра.

Премиерът Бойко Борисов и транспортният министър Ивайло Московски подкрепиха контраблокадите на граничните пунктове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 109| 15402 |19.02.2016 Учени искат промяна на концепцията за произхода на българите, прабългарите и древността . 12| 9635 |15.02.2016 Полковник написа „Национална доктрина на България – 2050” . 13| 5790 |10.02.2016 Нищо не задържа в България 86% от младежите ни . 42| 5285 |30.12.2015 Каракачанов: Турция нахално се меси във вътрешните работи на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads