Реклама / Ads
17| 14748 |28.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: В казуса ”Баневи” виждаме поредния КТБ модел

.
Илиян Василев
В казуса ”Баневи” имаме поредния КТБ модел.
 

Новите "богати" - тези от времето на управлението на Борисов, използват властта си, антикорупционните очаквания и обществения гняв срещу несправедливодстта, за да насочат вниманието извън себе си, за да се храните с отдавна предъвкани казуси, които са в стандбай режим за пиар разгъване и разследване от много години. Това написа във Фейсбук бившият посланик в Русия Илиян Василев. 

 

Идеята им е да се отклони вниманието от техните текущи корупционни действия, като успоредно приберат активите на старите корупционери като Банев, като Арабаджиев, под предлог че се грижат за справедливостта.


Цацаров също има нужда някой да не пита за стоте хиляди евро на месец.
Дарвинизъм на "гранд" - колкото у нас може да има изобщо "гранд" - равнище - оцеляване на по-корпулентните с власт, пари и влияние. Да не се занимавате с ТЕЦ "Доган", с "дупката във Варна", с Общинска банка - изобщо с империите на новите играчи, включително на политиците, които управляват и станаха милиардери. Пък е ще отчетат "борба с корупцията" в Брюксел и пред приспания бг народ.


Иначе Баневи са класика в жанра - номенклатура станала олигарх - повече от това, което виждаме и сега. Активи за милиарди попадат в посредствени хора и умират. Громят приватизацията, а тя няма отношение, тъй като в тази си част тя е дирижирана, няма състезание.


Няма никаква принципна разлика между Баневи и Доганови, Пеевски и съвременните олигарси. Където минат, зад тях трева не расте.


Каква е разликата между съдбата на Полимери и великия управленец Доган, който срещу 2 милиона лева хонорар, направи Цанков камък десет пъти по-скъп от планираното. Експерт та дрънка. Колкото и панегирици да му пеят в условията на нормална бизнес и политическа среда щеше да бъде незабележим. Или съдбата на дружествата на Пеевски - ако не са постоянните инжекции и патерици от държавата са умрели. Именно тези инжекции спряха за Баневи и те вече не могат да се правят на бизнесмени.


Останат кичозният им лукс, като на Ветко и Маринела.
Новите корупционери изяждат старите - олигархичен канибализъм. В държавата не влиза нищо или малко - патриотично ми е.


И се очаква вие да ръкопляскате като гледате сеир, без да се намесвате или да протестирате.


Българи, юнаци!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13919 |26.10.2018 Илиан Василев: Мутри на власт, стягат примката бавно и полека . 5| 7590 |05.10.2018 Илиан Василев: Което измислят е мъдро, а което направят е за ”конграчулейшънс” . 5| 6309 |25.09.2018 Илиан Василев: Предложението на ВМРО е ”зрял” социализъм в разпадащ се стадий . 18| 15099 |23.09.2018 Илиан Василев: Затварянето на завода в Карнобат е като да разрушиш КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads