Реклама / Ads
8| 8258 |04.03.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Кметът на Попово да си тръгва след варненския

.
Активисти искат оставка на кмета
Оставката на кмета на Попово Людмил Веселинов искат от гражданско движение "Видовден". Те са написали открито писмо до председателя на НС на БСП Сергей Станишев, а копие са изпратили до медиите.
 
Уважаеми Г-н Станишев,

Ние сме граждани на една от най-бедните и най-изостаналите в социално-икономическо отношение общини в България. Попово е уникално с това, че се управлява вече 21 години несменяемо от един човек – кмета Людмил Веселинов, рекордьор по мандати в държавата ни, цели 6-ст на брой. Общината ни е уникална и с още един факт, ние сме сред най-големите усвоители на средства от фондовете на ЕС. Въпреки това, в Попово липсват бизнес инвестиции, икономиката е рухнала, цари безработица, заплащането на труда е ниско, хората бягат, особено младите. Най-страшното е, че гражданите се страхуват, навели са глави и треперят за хляба си, за работата си, за семействата си, за бъдещето си. Тук местната власт контролира всичко, тя създаде свои местни монополи и приближени олигарси. За 21 години местният феодал изгради перфектно смазана машина за печелене на избори – чрез страха, изкуствено подържаната социално-икономическа стагнация и узорпирането на всички местни представителства на политическите партии. Кметът на Община Попово е недосегаем за съдебната власт, ползваше се с привилегиите на всички досегашни държавни управления.

Всъщност, вие би трябвало прекрасно да знаете всичко това. Людмил Веселинов е член на БСП, в началото на мандатите си той бе представител именно на вашата партия, но на последните местни избори се явяваше като независим, но Вие винаги го припознавахте за свой. Не може да не ви е известно и да не ви е грижа, че той претопи и обезличи местната структура на БСП, превърна членовете й в покорни слуги, чакащи за милостиня. Нима не знаете, че преди няколко мандата, в местния общински съвет БСП имаше 19 съветника, а сега те са само двама, всички останали отидоха в кметската коалиция, известна като „Заедно“.

Г-н Станишев, призоваваме ви да направите това, което вашите опоненти от ГЕРБ сториха във Варна с кмета Кирил Йорданов. Призоваваме ви да оттеглите подкрепата си за Людмил Веселинов! Дължите го на гражданите на Община Попово, вече 21 години!

 

Гражданско движение „Видовден“ – гр. Попово

Гр. Попово, бул. „България“ 138

Мирослав Георгиев – съпредседател

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7162 |02.03.2013 Когато гражданите станат политици . 3| 6040 |01.03.2013 Студенти пишат на президента, недоволни от обществения съвет . 13| 15564 |26.02.2013 Революцията – трудна работа . 12| 7378 |25.02.2013 Танцът на обществото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads