Реклама / Ads
19| 9376 |11.11.2010 НАРОДЕН ГЛАС

Колко е храбро да си черноризец днес?!

.
Иво Инджев
Митничарите да се готвят за наградата “Гепи” : полицаите за приза “Да изчезнеш за 60 секунди".
 

Иво Инджев

Вече съм го писал, но на ситуацията й приляга отново да припомня най-кратката рецензия за театрален спектакъл, написана от Бърнард Шоу, която се състояла от една дума: “Защо”?

Напълно пасва на т.н. “роден Пулицър”. Пускам телевизори и що да видя – наистина ми се пули нещо, което казва “цър, цър”…

Спретнали си отново “най-престижната” награда на журналистика. Престижна за кого – нима за гражданите и потребителите на медийната стока или за раздавачите на тази съмнителна похвала? Замислена е, финансирана е, режисирана е и е дирижирана от кукловодите в българските медии. Начело със…Съюза на работодателите. Адски независимо конкурсче, няма що!

Мила родна картинка е да видиш отново “спектакъла”, почетен от половината правителство, начело с премиера Борисов. Доволни и предоволни изглеждаха, каквито нямаше да бъдат, ако българските журналисти бяха оставени ( за “поощрявани” дори не мечтая) да си вършат работата. Вместо това ги подкупват публично и идилията между власт и медии се демонстрира безсрамно като креватен подвиг на порно артисти, рекламиращи продукцията си.

“Родният Пулицър” с облещените дежурни самодоволни физиономии се казва на всичко отгоре “Черноризец храбър”! Колко точно е храбър този черноризец, който от година на година пада все повече в очите на своите читатели, зрители и слушатели? И ако в България за това е забранено да се говори в самите медии, то поне в чужбина регистрират провала все по-категорично при всички възможни наблюдения за състоянието на свободата на словото в страната ни.

Уважаеми колеги, да получиш от началниците си пощипване по бузките пред камерите, пари и снимка пред строя ( с тях и с началниците им от върховете на държавата) не е никаква част, а безчестие в днешно време. Никак не е храбро, а е черно на бяло потвърждение за падението на професията, която поне малко би трябвало да се ръководи от принципи. Ако не “възвишени”, то поне “високи”.

Това е все едно корумпиращите да раздават награди на корумпираните и обратно. Ако разбирате какво искам да кажа…

А после се чудим защо за България се говори като за най-корумпираната държава в ЕС. Как няма, тук корумпирането е официализирано и се демонстрира на всички като пример за подражание.

В такъв случай да се готвят митничарите за наградата “Гепи” : полицаите за приза “Да изчезнеш за 60 секунди ( за да си нямаш неприятности): всички продавачи да очакват “Грами” на килограми в категорията “Кантар” и т.н.

Аз пък се готвя да си поискам отчисления за идеята да бъде последван и от други примерът на “Черноризец храбър”. Защото, сигурен съм, колкото и да съм им гаден с моето черногледство спрямо розовата им идилия, не могат да устоят на предложението, защото в него има хляб и черен хайвер дори!

https://ivo.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9866 |22.10.2010 Министър Младенов отсвири бг емигрантите в Норвегия . 10| 14167 |01.10.2010 Сдружение: Мобилтел краде лични данни . 74| 15952 |27.09.2010 Срещу цинизма на „Великолепната шесеторка“ и „Байландо“ . 13| 7598 |23.09.2010 Нека да дарим втори живот на Тошко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads