Реклама / Ads
28| 5533 |21.12.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Омбудсманът: Ако не изчистим гнилите ябълки от съдебната система, ще изядат България

.
Константин Пенчев
Очистване на сидебната система е най-важна. Очистване трябва да има и на върха на тази система. Става дума за десетки магистрати на възлови места. Това каза омбудсманът Константин Пенчев по Нова тв.
 

По случая с Краси Черния бяха уволени магистрати. Трябва да има конституционни промени, защото честните, които са болшинство, нямат въздух.  Тези дела по несъстоятелност са ми до болка познати. От години се говори за едни и същи хора. То се знае кои са. За да дам на някого, да си платя, трябва да е ясно кой ще свърши работа. Няма осъден магистрат. Не знам дали Цацаров може да направи толкова много неща, за колкото говори. Като от МВР му кажат, че нямат данни за нищо, какво може да направи?!, призна Пенчев.

 

Той каза , че познава магистрата Лозан Панов, който беше блъснат от автомобил.  Към него съм пристрастен, преди време го предложих за ВАС. Ако той излезе от надпреварата се провяла конкурса за шеф на ВКС. Само с един човек...конкурс. За мен перфектият кандидат е човек с хъс, който ще поведе тази реформа. Човек, който ще върви с главата напред и ще се пребори.

Относно пенсионната реформа трябва да се чуят всички мнения. Иначе не е добро. Всяко рязко движение излишно натяга обстановката. Когато ВСС започва да говори за реформа, съм скептичен. Реформите могат да се направят, стига да има желание за това. Разчитам на РБ, който казва, че това му е приоритетът. Знам, че няма някой против тази реформа, но тя трябва да е радикална. Не ги ли изчистим гнилите ябълки, аз ги наричам тумори, ще изядат България.

 

Кой ще пази нас от независимите банкери? Щом казват, че няма сила, която да смени Иван Искров, очевидно е така. Тук тази независимост се обръща срещу няс. Защото БНБ нарушиха закона и никой не може да им търси сметка. Хората остават без вяра. Защото вярата е в справедливостта. Хората с бели якички няма да се спрат с автомати. Трябва да се намири начин за очистване на системата. Ако не може да ги осъдят двама-трима, поне да ги уволнят. Или ги изриваме с багери или ще настъпи диктатура, заключи той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4636 |20.12.2014 Първанов: Коалицията е по острието на бръснача . 14| 5178 |20.12.2014 Плевнелиев: Няма да наложа вето на бюджета . 17| 9214 |20.12.2014 Ревизоро: От 4 г. никой не е стъпвал да види какво става в „Булгартабак“ . 14| 4999 |19.12.2014 В. Димитров: Шефката на сметната палата е некомпетентна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads