Реклама / Ads
32| 6129 |08.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Райдовски за Фрог: Повече партии в НС=размита политическа отговорност и кражби

.
Красимир Райдовски
Русия си е купила много повече позиции в Германия, отколкото в България, къде е напр. бившият канцлер Шрьодер, заяви за Фрогнюз Красимир Райдовски, някогашен шеф на пресслужбата на МС в правителството на Жан Виденов по повод конспиративната теория за това, че чрез избори в страни като България Русия си купува парламенти, за да осъществява свои проекти и да прониква в организма на ЕС и да го руши.
 

Но по отношение на неграмотността, незнанието, които се разпространяват зорлем, сигурно има конспирация, защото това беше една от идеите и на частното образование, съгласи се Райдовски и добави, че затова се направиха едни скъпи, хубави училища, където децата на т.нар. елит получават прекрасно образование, а останалите отиват да учат до 8 клас, където се учат само да сричат и да смятат. Това не е българско изобретение, ние просто попиваме, но за съжаление се връщаме 50 години назад. Колко по-невеж е народът, толкова по-лесно се управлява, отчете той. Възползваме се от технологията на други хора, за да държим народа в неведение и по-лесно да бъде управляван той.

 

Цялата конфигурация понастоящем, може да звучи грубо и просташки, не ми дреме, каза Райдовски. Наводнението вече е стигнало до коленете ни. Не може да се каже обаче кой ще ремонтира покрива на държавата, който отдавна е протекъл. Всички обаче говорят за пренареждане, а по-скоро трябва да се говори за презареждане, и то на банковите сметки, на новите банкови сметки на новите и на старите депутати, поясни той. Що се отнася до резултатите от настоящите избори, те са една морална победа за другарския кръжец на Кънчовците, които са наследници на догмата на Луканов – колкото повече партии в парламента, толкова повече размита политическа отговорност. А когато такава липсва, толкова повече се краде, каза Райдовски. На миналите избори т.нар. столетница заяви, че е извоювала морална победа, а сега, според мен се сдоби с оздравителна загуба. Следващите избори ще я вкарат в политическата бездна, от която няма да има излизане, предвиди той. Единственият победител на изборите не е ГЕРБ, а майсторът на изящното слово, който се осъществи и като майстор на изящната политическа интрига Лютви Местан. Защото ако се замислим за съотношението на българи и турци в българската държава, резулататът от изборите говори съкрушително за това. Ако тези избори не светнат като червена лампа за всички политически елити, на следващите ДПС може да се окаже дори първа сила. Борисов и ГЕРБ, или който и да е новият премиер ще бъде предаден, ако направи коалиция с ДПС. Турчинът по характер, когото аз познавам, е изключително честен и почтен човек. Но сурогатното ръководство на ДПС няма нищо общо с характеропатията на истинския турчин – това са съвсем други хора, които се ръководят от други стимули, от други принципи. Те са доказали своята безпринципна позиция в продължение на вече 25 години в България. Единствено изключение е 1995-97 година, по време на правителството на БСП, когато нямаха властови ресурси. През всичкото останало време те прецакваха всичко около себе си, участвайки по един или друг начин в правенето на пари. Защото властта в крайна сметка стига дотам, каза Райдовски.

 

Колкото смешно и невероятно да звучи, единствената работеща формула за Бойко или за който и да било друг премиер, сега би била коалиция с БСП и с други по-малки партии, които нямат възможности да му влияят. БСП са били дълго във властта и са се ояли. РБ се разкъсва от властови амбиции и от глад, защото не са били във властта от 1997 г. и са гладни. Сега отварям и една скоба - всички бездарни кариеристи в момента изпозват ГЕРБ, за да правят кариера, точно както в миналото правеха с БКП. Но единствената работеща формула сега е коалиция с БСП, защото там е останал малко повече морал, колкото и смешно да звучи.Все пак там има и свестни хора, там важи с обратен знак формулата за стадото и мършата – т.е. във всяко мършаво стадо има читави овце. Безпринципните коалиции с когото и да е било означава гибел за ГЕРБ, но по-лошото е, че е и за държавата, смята Райдовски. Има една голяма вероятност Бойко дабъде подкрепен и от АБВ, независимо от отношението между него и Първанов, наложено повече в общественото пространство. Защото не можеш да ходиш на лов с някого, когото ненавиждаш, нали, попита той.

 

В продължение на 25 години говорим за едни рИформи, както казваше навремето Луджев, заяви Райдовски. Вече е време за тях, но трябва да има конкретни рамки. И много по-печеливша е формулата за коалиция с БСП, отколкото с АБВ, препоръча той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5518 |07.10.2014 А. Христова пред Фрог: Безсилието на избирателите води до агресия в семейството . 19| 9184 |06.10.2014 Д. Йончев пред Фрог: Все ми е тая на коя трибуна ще видя Румен Петков, не е промяна . 20| 5403 |06.10.2014 Буруджиева пред Фрог: Успехът на правителство ще зависи от вота догодина . 1| 5005 |06.10.2014 Мирослав Мурджов пред Фрог: Новото НС ще е лидерско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads