Реклама / Ads
0| 4859 |24.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Смешният плач на властта за болничните премина в кресчендо

.
Тази жена се кани да отскочи до Гърция по Борисов
Хората начело на държавата напоследък имат една обща тема за оплакване-болничните, които българите взимали, били фалшиви и така ощетявали държавата с половин милиард лева годишно.
 
Министърът на здравеопазването се престара и съобщи, че имало информация за хора, взели си болничен и заминали в чужбина. Премиерът се изцепи, че нашенци излизали в болнични всеки петък и "айде към Гърция на почивка".

Да предположим, че казаното е истина-има хора, коэито взимат болнични, за да си свършат някаква работа или да отскочат за ден-два до Гърция на море. В 90% от случаите това са чиновници, държавни служители и други категории хора на държавната трапеза. Частник това няма да търпи и едва ли негов работник ще може да си го позволи.

Държавата обаче не може да си въведе система за контрол на болничните и заради копчето, решава да изгори палтото. Защото колко са хората с подобни фалшиви болнични-5, 10 или 20% от всички. А останалите? Те какво да правят, нима Борисов не допуска, че огромното мнозинство от българите наистина боледуват?

Трябва ли да наказваме наистина болни и страдащи хора заради изхвърлянията на един самозабравил се премиер и министър, който му служи вярно, дори това да го скарва с истината? Вместо премиерът да се нахвърля върху боледуващите, да си затегне дисциплината в държавните структури, оглавявани от негови хранени хора.

Ако не може, да си посипе главата с пепел и да поиска вот на доверие от електората. Защото едно е да вдигаш заплатите на близките до сърцето ти заместник-министри и началници на политически кабинети, друго-да признаеш, че не можеш да се справиш с елементарни проблеми като фалшивите болнични или ограда по границата с Турция.

Засега решението за балтия на парите за първите три дни от болничните се отлага. Докато Борисов и компания не им потрябват пари за партийни субсидии и повишаване на заплатите на депутати, министри и заместник-министри. Тогава пак ще вземем от бедните и ще дадем на добре охранените, както винаги става досега.

Георги Александров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4749 |24.10.2017 Борисов отлага по-ниския размер на болничните . 5| 4366 |20.10.2017 Бизнесмен за болничните: Половината са фалшиви, взимат ги по празници и за прибиране на реколтата . 3| 5828 |20.10.2017 Андрей Райчев: Засекретяването на оградата прикрива кражби на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads