Реклама / Ads
1| 9584 |15.08.2016 НАРОДЕН ГЛАС

А. Стефанов за Фрог: Почвата за ген. Радев се е подготвяла отдавна

.
Анастас Стефанов
За кандидатурата на ген. Румен Радев за президент е била подготвяна почвата преди преговорите. Издигането на генерала е било задкулисно договорено от АБВ и БСП. Договорката пролича от недоволството на част от ръководството на БСП. Това коментира пред Фрог нюз политологът Анастас Стефанов от изследователски център „Тренд”.
 

Споразумяването на БСП с АБВ очевидно не удовлетвори Татяна Дончева. Тя е била изолирана от договарянето на кандидатурата на ген. Радев. Оттеглянето на Дончева не е заради личните й амбиции да бъде кандидат-президент, а заради нейното дистанциране от договарянето. Не е имало заявки за формат БСП+ АБВ+ Движение 21, а само БСП+АБВ + частично участие на Д21, което ще легитимира широкоформатния преговорен процес в лявото. Оттеглянето на Татяна Дончева ще създаде нова ситуация в лявото, където БСП и АБВ ще се изправят срещу два леви малки политически субекта – Д21 и Нормална държава на Георги Кадиев.  

 

Провеждането на референдума за президент в БСП показа, че ръководството има намерение да консолидира лявото. Вътрешнопартийният референдум позволи на БСП да се конструира като видимо голяма политическа сила в лявото пространство, която може да накара партийната машина да заработи. Този референдум позволи на БСП да начертае червените линии с другите малки политически сили, като изключи имената на Георги Първанов и Ивайло Калфин. Всичко това остави грешното впечетление, че БСП ще има проблем с бившия президент. Оказа се, че това е прах в очите на хората, тъй като неочаквано от ръкава се извади жокер, за който никой не подозираше, а именно ген. Румен Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4547 |12.08.2016 Катастрофа между ТИР и кола затвори Ришкия проход . 2| 8038 |11.08.2016 В. Симеонов за Фрог: Угодническа политика правим пред Турция, събухме гащи . 0| 5558 |11.08.2016 Октай пред Фрог: Не сме правова държава, съдът решава едно, а властта друго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads