Реклама / Ads
9| 19352 |17.03.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Ваня Григорова: Не пенсионерите са изяли държавата, безкрайни са облекченията за работодателите

.
Ваня Григорова
Не може да се замразяват доходите на хората, независимо работещи или пенсионери, в тази ужасяваща криза, защото държавата не може да събере приходи от там, където има средства. Ние сме с 10% данък печалба за бизнеса, най-ниският в ЕС. Ние имаме безкрайно много облекчения за работодателите и твърдим, че пенсионерите са изяли държавата! Това е цинично! Това заяви Ваня Григорова.

 Ако някой няма куража или има идеологически тежнения, които му пречат да запълни бюджета, то затова не са виновни тези, които работят за минимална работна заплата", коментира още икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова в Bulgaria ON AIR.

 

Тя беше категорична, че държавата не събира достатъчно приходи и затова има дупка в бюджета.

 

"Бюджетът има две страни - приходи и разходи. Увеличават се цените, увеличават се пенсии и заплати, намери начин да го компенсираш. Този счетоводен подход от държавата е много порочен и мързелив", добави Григорова.

 

Гостът подчерта, че потреблението намалява и посочи каква е причината за това: "Инфлацията се генерира от алчността на големите компании, това е причината за все по-нарастващите цени".

 

Икономическият съветник в БСК доц. д-р Щерьо Ножаров посочи пред Bulgaria ON AIR като една от основните причина за дупката в бюджета решението на НС за актуализацията му от лятото на 2022 г., в частта за увеличаване на приходите от ДДС.

Днес пред КЗП синдикатите ще проведат ефективна стачка с искане за увеличаване на заплатите.

 

"Част от средствата могат да дойдат от затваряне на вратички, които са ненужни. Връщането на ДДС за ресторантите не е драматично, можем без салата "Цезар" в ресторанта, но ще ни бъде трудно, ако не можем да си купим хранителни стоки от магазина", даде пример Григорова.

 

Ножаров пък предрече отлив на инвеститори, ако бъдат въведени планираните мерки спрямо бизнеса. Също така призова за скорошно присъединяване на страната ни към Еврозоната и добави, че "до присъединяването към Еврозоната няма основание да бъде променян фиксираният курс към еврото".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5300 |19.01.2022 Добра новина за пенсионерите: Внесени са промените за добавките на ощетените . 12| 14165 |06.01.2022 Отговорът на НОИ защо пенсионерите получават по-ниски пенсии . 24| 15295 |05.01.2022 Пенсионерите вън - добре, а кадрите на ГЕРБ?! Рояците калинки няма ли кой да подхване? . 30| 11508 |09.12.2020 Татяна Дончева към пенсионерите: Какво се страхувате, Бойко Борисов да не ви спре пенсията ли?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads