Реклама / Ads
5| 5595 |05.03.2019 ПОЛИТИКА

Адв. Емил Георгиев: КПКОНПИ - майка за едни, мащеха за други, бухалка за трети

.
„Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се провали дори когато на тепсия ѝ беше поднесен такъв случай с лице на висша публична длъжност като министър Горанов. Написа решение – смехотворно по юридическа характеристика и напълно немотивирано”.
 

Това каза пред БНР адвокат Емил Георгиев от инициативата „Правосъдие за всеки“ по повод първата приключила голяма проверка за тази година на антикорупционната комисия – тази за конфликт на интереси на финансовия министър Владислав Горанов.

 

„Това решение ни показва как тази комисия действа и ще действа. Когато предварително са уточнени нещата, когато предварително е формирано убеждението, то решенията ще бъдат по този начин. Когато има интерес някое лице да бъде ударено, не трябва да имаме съмнение, че то ще бъде ударено. Ще му бъде повдигнато обвинение от прокуратурата, така че КПКОНПИ да може да задейства целия си репресивен апарат. След това на по-късен етап ще имаме оправдателни присъди. Но срещу онези лица, които са били нарочени, вече вредата ще бъде причинена“, допълни Георгиев .

 

По думите му, антикорупционната комисия, която беше създадена не да разследва, а да следи за превенцията да не се допускат корупционни прояви, „ще изпълни замисъла, с който е била създадена – да бъде майка за едни, мащеха за други, бухалка за трети“.

 

Емил Георгиев даде пример как през 2012 година тогавашният германски президент Кристиан Вулф, след като става ясно, че е ползвал преференциален кредит, за да си купи жилище, подаде оставка.

 

„Имаше обвинение, но Вулф беше оправдан. Заради сянката, която падна върху публичната длъжност, която заема, той счете да си подаде оставка. От поведението на Горанов оставам с впечатлението, че всичко е напълно наред. Комисията се е произнесла, очакваме прокуратурата да се произнесе, вероятно в същия дух. Не очаквам изненади“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5249 |12.02.2018 Каменаров: Емил Кошлуков ще бъде наказан за средния пръст . 0| 5030 |16.12.2015 Чавдар Георгиев: Постоянно има поводи за вот на недоверие . 17| 8899 |19.01.2014 Емил Кало: Никой не финансира АБВ, вадим пари от джоба си . 17| 7564 |11.01.2014 Емил Димитров: Ще издигаме честни, свестни и известни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads