Реклама / Ads
6| 8700 |05.12.2017 ПОЛИТИКА

Анализатор: Обсъдена е темата за автомат ”Калашников” в Саудитска Арабия

.
Москва и Рияд сключиха редица споразумения за производство и доставка на автомат ”Калашников”. Ние изнасяме такъв вид оръжие за много държави, включително и за Саудитска Арабия. Това споразумение не е в наш интерес и трябва да се изговори на по-високо ниво. Това каза каза политическият анализатор Мартин Табаков.
 
Иран, Саудитска Арабия и Израел имат все по-голямата дума какво да се случва в Близкия Изток. Не сме ние държавата, която да посредничи за подобряването на отношенията между страните в района. Хубаво е това, че министър-председателят Бойко Борисов предприе визитата в Рияд, защото това е една от ключовите столици в региона коментира още той посещението на наша делегация в Саудитска Арабия пред ON AIR.

Според него първата тема, която е била обсъждана по време на посещението, е внезапното "организирано вдъхновение" на българските роми да се идентифицират като радикални ислямисти.

Журналистът и анализатор на Близкия Изток Христо Петров уточни, че основната тема на посещението е била да се отвори българско посолство в Рияд.

"Темата за откриването на посолство там не е нова, защото отношенията ни със Саудитска Арабия датират от дълго време. Имахме посланик, който 3 години пътуваше между София и Рияд да търси помещение, но така и не се намери такова. Рияд отдавна ни е протегнала ръка за развиване на отношенията между двете страни", коментира още Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4228 |15.11.2017 Експерт видя пробив в системата на електронните дневници в училище . 0| 4024 |15.11.2017 Ученик разби системата на МОН . 3| 4678 |27.10.2017 Кметът на Бургас: Системата за предупреждение сработи, но в община Камено тя не бе внедрена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads