Реклама / Ads
74| 7738 |26.03.2011 ПОЛИТИКА

М. Андреев: Симеон става изключително сериозен кандидат за президент

.
Методи Андреев
Ген. Бриго Аспарухов издигна кандидатурата на Симеон Сакскобургготски за президент в сутрешен телевизионен блок. Преди това червеният генерал трескаво обикаляше провинцията, където пред журналисти налагаше Сакскобургготски за най-добрия кандидат за президент на България. Има пресечна точка на успоредните линии Първанов и Борисов - и пресечната точка е Симеон Сакскобургготски.
 

Бригадир-ът няма да си губи времето да обикаля телевизии и вестници, ако предварително не е получил знак от страна на Сакскобургготски, коментира в интервю пред Блиц бившият шев на Комисията по досиетата Методи Андреев. Преди време казах: очакваната изненада е Бойко Борисов да се кандидатира. А голямата изненада ще е, ако Симеон се кандидатира.

За мен не е чудно, че именно Бригадир Аспарухов се явява PR- агенцията на Симеон. Да си припомним скандалната история, когато Царя беше министър-председател и реши да го прави свой външнополитически съветник. Обществеността реагира остро срещу решението на Величеството, защото това беше реабилитация на човек, който е заемал висши постове в бившата ДС. Връзката между Бриго Аспарухов и Симеон Сакскобургготски минава през Атанас Тилев – агент Румянцев. Не е тайна, че срещу Бриго Аспарухов имаше дело за унищоженото (от него) досие на агент Румянцев. Помня, че когато Бриго стана народен представител, обвинението отпадна.

Атанас Тилев – агент Румянцев – е свързващо звено между Бриго Аспарухов и Царя.

Тилев беше собственик на фалиралата Банка за земеделски кредит и на застрахователната компания "Витоша" (днес „Уника”), в която акционер беше и Симеон Сакскобургготски. Това Царя беше обявил в една данъчна декларация. (Според регистрите член на борда на директорите и на "Витоша", и на "Дару финанс" е бил Бриго Аспарухов. Синът на Тилев - Хари, е член на съвета на директорите на „Дару финанс” с управител бащата – Атанас Тилев. ”Дару” АД е регистрирана в офшорна зона - Лихтенщайн. В момента в нея съсобственик е бившият жълт министър Николай Василев.

По времето на Симеон Сакскобургготски беше потъпкан българският закон, бяха направени превратни тълкувания на ясни текстове. И областни управители като Олимпи Кътев извършиха куп юридически еквилибристики само и само той да си вземе колкото се може повече имоти.

М. Кунева събира както интересите на левия електорат, така и на царските хора. Знаеш историята й - тя е от репресирано от комунистите семейство, но мъжът й Андрей Пръмов е червен аристократ. Това, което ние наблюдаваме в България, изцяло се обяснява със сентенцията на Андропов – „Конфронтацията на системите трябва да се превърне в конвергенция на елитите”. Ето виж как представители на бившата ДС, снахи на бивши червени величия изведнъж се обединиха с царя. И дойде моментът, в който един висш офицер на ДС да стане пиар на монарха. А най-интересно е, че монархът не се чувства обиден, че точно такъв е пиар агентът му, мълчи си...

Преди два-три месеца Христина Христова написа писмо до ЕС, че нашата комисия била използвала информация за политически рекет. Явно интервюто, което правихме тогава, доста сериозно ги е разтресло. Защото най-добре Христина Христова знае, че ние нямахме реален достъп до никакви архиви. И не притежавахме нищо от тези архиви – всичко беше донасяно и след това взимано от службите.

Много е интересно кои хора са силните днес в НДСВ. Силните хора са тези, за които обществото има негативно мнение. Силен човек е Милен Велчев със странната и спорна сделка за външния дълг. Макар тя вече да не е спорна. Има сериозни разработки, които доказват, че загубата от тази сделка е колосална за държавата. След това такъв човек е Хари Потър - Николай Василев който, като напусна министерството, изведнъж придоби собственост в редица частни фирми.

Защо държат за лидер на НДСВ Христина Христова? По една проста причина: тя не е замесена в корупционни скандали и е безлична като политик. Ползват я като чиновничка – да подписва техните решения, да ги популяризира, да представя партията. Иначе може ли една партия, която уважава лидера си, да го пренебрегва? Досега да си чула Христина Христова да се е кандидатира за нещо? Да са я лансирали за кандидат за президент, за кмет на София? Не!

Доган категорично е казал, че кандидатура (като тази на Симеон) би подкрепил. И се вижда как Симеон става изключително сериозен кандидат за президент. Той все още публично не го е казал. Но е ясно, че ще го каже по подобаващ начин - със съответната тържественост, когато е убеден, че могъщите политически сили са зад него по някаква причина. Затова и казвам, че има пресечна точка на успоредните линии Първанов и Борисов - и пресечната точка е Симеон Сакскобургготски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 7781 |24.02.2011 На тайна вечеря Доган кандърдисва Симеон за президент . 54| 7157 |22.01.2011 Симеон Сакскобургготски - президент? . 36| 7932 |15.01.2011 М. Андреев: Първанов има ресурс за СРС-та . 33| 6582 |14.01.2011 М. Радева: Рейтингът на Цветанов изостава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads