Реклама / Ads
25| 5967 |16.06.2011 ПОЛИТИКА

Апокрифен бил вотът; дебатите вървят; сините излязоха

.
Депутатите се изпокараха за прякото предаване на вота по националните медии и започнаха дебатите.
 

Дебатите по вота на недоверие няма да се излъчват по националните медии, решиха депутатите. Те се скараха още на тази първа тема, като Михаил Миков от левицата изрази желанието на ПГ на КБ дискусиите да се предават по БНТ и БНР. Асен Агов контрира, че заради Деня на национален траур това не е редно. Траурът ще бъде използван, за да не могат българските граждани да проследят дискусията, репликира Йордан Цонев от ДПС. Депутатите отхвърлиха предложението.

Лютви Местан отново настоя дебатите да се отложат за утре, за да може повече хора да чуят аргументите на опозицията за вота. Той заяви, че полезен ход липсва. Или ще пуснете пряко предаване, или ще си посипете главата с пепел или ще отложите дебата за утре, каза Местан.

Нечувано и безпрецедентно. За първи дебатите няма да се предават пряко по БНТ и БНР, извиси глас Мая Манолова и добави, че отговорността за това е изцяло на Ц. Цачева. Апокрифен ще бъде този вот, отложете го, иначе ще затвърдите позицията си на страхливци, продължи тя.

Депутатите на Синята коалиция напуснаха пленарната зала. В декларация на ПГ М. Димитров обяви, че "въпросът за доверието на Синята коалиция към правителството на ГЕРБ не стои. На 20 януари кабинетът поиска вот на доверие, ние не го дадохме тогава и не виждаме нито една причина да го възстановим”.

Веднага след това започна и излагането на мотивите на опозицията. П. Димитров от КБ посочи, че целта на вота на недоверие не била смяната на някой министър, а искане за промяна на провалената антикризисна политика, което не било по силите на премиера Бойко Борисов. Трябвало да се даде възможност за предсрочни парламентарни избори като единствен изход за страната от тежката криза.

За първи път от началото на демократичния преход българско правителство е замразило доходите на хората, безработицата се е увеличила с нови 170 хиляди, а всеки 3-ти младеж е безработен и търси реализация в чужбина, добави Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5460 |15.06.2011 Сините не се разбраха как ще гласуват при вота . 29| 5661 |13.06.2011 Пр. Прошков и Р. Христов са сините кандидати за изборите . 45| 5335 |10.06.2011 Сините гневни на ГЕРБ, не искали подкрепата им . 267| 8503 |01.06.2011 Св. Малинов: Сините гласове трябва да са там, където е мястото им, а не при ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads