Реклама / Ads
0| 9306 |01.03.2022 ПОЛИТИКА

Атлантици до Митрофанова: Разграничете се от Путин, не ставайте престъпник

.
Елеонора Митрофанова
Атлантическият съвет на България изпрати специално писмо до руския посланик в София Елеонора Митрофанова. Те призовават дипломата незабавно да се разграничи от кървавата политика на Владимир Путин и да осъди руската война срещу Украйна. Атлантиците приканват Митрофанова да оглави протестите в дипломатическите среди срещу режима в Кремъл, а ако се наложи България ще и предостави политическо убежище, за да не бъде покосена с коктейл с Новичок.

Ако не се разграничи от античовешката политика на Путин, Митарофанова ще се нареди до военнопрестъпници, за които ще има тежко възмездие в съда в Хага.


Ето пълния текст на писмото им:


"До посланика на руската федерация в България госпожа Елеонора Митрофанова

 

Госпожо посланик,

 

Президентът на държавата, която представлявате у нас, започна война против суверенна, свободна, европейска Украйна.
Руските въоръжени сили всеки ден извършват военни престъпления и престъпления против човечеството. За тези престъпления виновните, начело с Владимир Владимирович Путин, ще бъдат съдени от международен трибунал.
Режимът на Владимир Путин извършва чудовищни престъпления не само срещу Украйна, но и срещу собствения си руски народ, като по този начин всеки, който продължава да служи на този криминален режим, става съучастник в извършваните престъпления.
Поради всичко това Ви призоваваме
НЕЗАБАВНО И ПУБЛИЧНО ДА СЕ РАЗГРАНИЧИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ВЛАДИМИР ПУТИН И ОТ НАСТОЯЩОТО ДЪРЖАВНОТО РЪКОВОДСТВО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.
В името на добрите връзки между нашите два народа, изберете страната на истината и хуманността и напуснете заемания от Вас пост. Върнете се в Русия и се включете в протестите на будното руско гражданско общество против войната в Украйна и против тиранията на Кремъл.
Призовете за същото и останалите дипломати в посолството, а и всички свои колеги в дипломатическите представителства на Руската Федерация по света. Въпреки, че няма да сте прецедент в изпълнената с подобни случай дипломатическа история на Русия и СССР, ще бъдете първата в нейната най-нова история. Името Ви ще се превърне в знаме на дипломатическата съпротива срещу античовечността и ще бъде вписано със златни букви в историята на пробуждането на Русия и нейния народ.
Преди да си тръгнете от София, осветете тук списъците на всички агенти на руските разузнавателни служби. Оставете ключовете от сградата на посолството на отговорно пазене при нас, в Атлантическия Съвет на България. Ние ще ги предадем на легитимните руски представители в България – прогонени от Русия и репресирани от режима на Путин руски граждани.
Даваме си сметка, че това за Вас не ще бъде безопасно – целият свят знае как режимът на Вашия работодател постъпва с инакомислещите и с критиците си. Затова ние ще приемем с пълно разбиране и съчувствие, ако вместо активната и крайно опасна борба в Русия, изберете да останете в България или – отново разбираемо – в някоя по-западна и по-богата държава от Европейския съюз, по-малко пострадала от зловредното руско влияние. Ние ще Ви окажем цялото си съдействие, щото да получите политическо убежище, а ако е наложително – и смяна на личността, защото отровителите на Руската федерация малко се интересуват от държавни граници и международно право и опасността да Ви намерят и изложат живота Ви на опасност ще бъде голяма.
Ако сте в нужда, готови сме да Ви помогнем с транспорт и пътни пари, особено ако се окаже, че банковите Ви карти вече не функционират.
Приемете искреното и окуражаващо съчувствие на всички демократично мислещи българи.
На добър час!

Атлантически съвет на България"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8567 |28.02.2022 Кирил Петков: Ще поискам оставката на министър Янев . 0| 47521 |27.02.2022 Евгений Кънев: Каква ще е реакцията на българите, ако Путин нахлуе у нас?! . 73| 11326 |24.02.2022 Путин обяви война на Украйна . 33| 7442 |23.02.2022 Анализаторът Д. Вацов: Залагайки на преговори без военна подкрепа, Западът остави Путин да си разиграва коня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads