Реклама / Ads
34| 12325 |31.10.2013 ПОЛИТИКА

Авторите на „Четвърта власт” да се гръмнат! Хуманно е.

.
Сериалът "Обир", Франция
Покрай студентските протести се роди едно наистина рационално предложение. И радикално по своята хуманност. То дойде от Съюза на нормалите артисти, Асоциацията на неизкушените продуценти и режисьори и Сдружението на пострадалите от българското кино зрители.
 

Към идеята се присъединиха и група граждани, които гледат филми без пуканки, заради стоматологични проблеми.

Предложението е следното.

 

Водещите фигури в създаването на сериала „Четвърта власт” по БНТ, начело с продуцентите Севда Шишманова и Найо Тицин, съпровождани от режисьорите Стоян Радев, Димитър Коцев-Шошо, операторите Антон Бакарски и Владимир Михайлов, следвани по петите от актьорите ултра звезди Христо Шопов, Деян Донков, Атанас Атанасов, Христо Петков и дузината мъждукащи звезди да съберат по десетина лева от човек и да си купят пистолет Feg AP. Оръжието струва 165 лв., патроните са по 30-40 стотинки – общо ще им излезе към 200 лв с два пълнителя.

 

За какво им е късоцевно оръжие? Добър въпрос.

Обясняваме.

 

Цялата тази бригада, кой знае защо наречена авторски колектив, се събира в някое кафене, апартамент на приятел или в държавния кабинет на Севда Шишманова в БНТ. Сядат удобно и си пускат незаконно изтегления от интернет френски сериал „Обир” (Braquo). Същата работа ще свърши и американският „Мост” (The Bridge). Гледат – може и само по един-два епизода, достатъчно е.

 

След това се подреждат в колона, като най-отпред застава, разбира се, г-жа Шишманова. Подават й пищова и се сбогуват с нея. Тя опира дулото в слепоочието си и си пръска мозъка.

 

След нея пистолета поема Тицин. С трепереща ръка, естествено, друга няма откъде да се вземе...

 

После идва ред на Шошо и т.н.

Последният оставя предсмъртно писмо, подписано от целия екип, в което пише:

„Мислете за нас, като за жертви на киноизкуството, до което не можахме да стигнем. Пътят бе стръмен, нямахме опит, а и обувките ни бяха неподходящи. Повечето от нас нямаха и талант, но това може да не го казвате на медиите, защото силно ще се затруднят да гадаят кои все пак са имали мъничко дарбица...”

 

Сериалът "Мостът", САЩ

 

Според инициаторите на предложението това е една финансово поносима възможност да се излезе от сговнясаното положение с излъчването на сериала „Четвърта власт”.  Досега всички опити на зрители да си помогнат с „Имодиум” и „Лопедиум”  след гледане на сериала се били провалили, което довело до трайно обезводняване и невъзможност да се излиза от къщи.

Хуманизмът в идеята е очевиден: поправяш грешка за няколко милиона с решение за 200 лева. Изглежда напълно справедливо.

И е такова!


Джефри Арчър-of


P.S. Защо текстът е в рубриката „Политика”? Защото става въпрос за политика, провеждана от ръководството на БНТ. Националната телевизия се издържа с бюджетни средства. Те са над 70 млн лв. Директорът Вяра Анкова настоява за поне 100 млн лв. Приходите на телевизята са около 7 млн лв. Рейтингът на сериала е гробовен – 3,4% гледаемост. Бюджетът на „Четвърта власт” е 2 181 440,80 лв., което означава 181 786,73 лв. на епизод. Тези пари са на българските данъкоплатци и когато се харчат за семки и бонбонки – това е политика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7529 |30.10.2013 Алгафари: Има корупция по цялата система с бежанците . 71| 8876 |29.10.2013 Соломон Паси: Падение на България е избирането на Борисов за премиер . 33| 6283 |29.10.2013 Кадиев: Грешката за мораториума е в ръководството на ПГ на БСП . 43| 7242 |28.10.2013 Цачева: Подкрепихме мораториума, за да се види безсилието на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads