Реклама / Ads
1| 9685 |14.06.2017 ПОЛИТИКА

България – база за руска диверсия на Балканите?

.
Лидерът на сдружение ДОМ (Достойнство, отговорност, морал) и бивш син депутат Иван Сотиров публикува сензационно отворено писмо до президента, премиера и председателя на Народното събрание.
 
С него той призовава българските власти да реагират на суперсекретни документи, предоставени от анонимен правителствен източник от Македония на международния журналистически консорциум Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Организацията преди време публикува т.нар. досиета от Панама. Преди дни направи същото с други досиета, засягащи сигурността на България във връзка с правителствената криза и парламентарните битки в Македония и не само.

„Две седмици българските институции мълчат – нито потвърждават, нито опровергават информацията. Занимаваме се с котката на президента – класика за отвличане на вниманието с подобни теми при сериозни ситуации“, коментира в студиото на „Честно казано“ Иван Сотиров.

В скайп линията с коментар се директно се включи и Асен Йорданов, директор на сайта „Бивол”, който единствен от българските медии работи с консорциума.
„Аз лично не съм изненадан – напротив, този теч на информация от македонските секретни служби само потвърждава данните, които имахме досега. В момента Русия има много силен интерес към страните от Западните Балкани да не бъдат приобщени към НАТО и ЕС“, обясни журналистът.

„10 години преди България да влезе в ЕС и НАТО руският посланик тогава официално заяви, че едва ли не Русия дава своята благословия да се приобщим към ЕС, но едва ли не в ролята на Троянски кон“, допълни още Асен Йорданов.

„Олигархичният модел в България се държи на недопускане на западни инвестиции, защото ние сме едно копи-пейст на руския модел“, допълни още Иван Сотиров.

„Нашият парламент единодушно е взел решение за подкрепа на това Македония да се присъедини към ЕС. Русия категорично обаче няма интерес това да се случи“, обяснява бившият депутат. „Има очевидни симптоми на това, че в България има политическа зависимост от Русия“, убеден е Сотиров.

„Борисов твърде често се среща с представители на Руското посолство, но не парадира с това, за сметка на срещите си с лидери от Запада“, цитира информация от таен доклад за премиера ни Асен Йорданов.

„Ние настояваме за категорични действия против рестартирането на проекти като АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“, защото те са корупционно“, каза в заключение Сотиров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5366 |14.06.2017 Кипър подкрепя напълно България за членство в Еврозоната . 5| 5649 |14.06.2017 Турция ни хвали: България е истински приятел! . 3| 7697 |14.06.2017 Експерти: България няма потенциал да посредничи с разгромената си дипломация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads