Реклама / Ads
57| 6898 |26.02.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Тъст нямам. Защо аз да се притеснявам за тъста и тъщата на Цветанов?

.
Бойко Борисов
Държавната агенция за инфраструктурните проекти дава пари на Разлог, за да започне да си прави проектите за водопровода, които към края на годината ще строи. Моля да престанете да ме питате за имотното и финансово състояние на вътрешния министър, чийто тъст и тъща се оказаха с разминаване в доходите.
 

Това каза в Разлог министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на подписването на договор за изграждане на водопроводната мрежа в града.

Той подчерта, че най-късно 2013 -2014 година ще започне проектирането и строителството на Хемус. „Ще я вкараме в програма Транспорт на ЕС, сиреч да ни е поне 80% безплатно, иначе тя ще отиде на 1 млрд. и 700 млн. евро, нямам бюджет, който да я направи. И за това и Тодор Живков не я е направил”, каза още Борисов.

Премиерът каза, че през юни и юли на магистрала Струма ще се направи първите копки на двата лота на 2 и 4, и през това време ще се проектира Кресненското дефиле, за да може около година и половина след това да започне строителството, и четирите лота на Струма да се вкарат в Оперативната програма. „Това сме го направили, за да има ежедневна бърза комуникация, а и освен това нали поискаме от Европейска инвестиционна банка, те ни дадоха специалисти, сега искаме да направим нещо с тях, може би няма да се съгласят, но опитваме - от банката да ни дадат специалист вътре в самия проект по Струма, защото той е огромни пари, най-скъпата магистрала ще излезе в Европа заради Кресненското дефиле. Така или иначе парите сме ги договорили, въпросът е да направим качествени проекти. Като прибавим Марица, за да има магистрала от София до Истанбул, като прибавим Бургас-Варна, Черно море магистралата, много усилено работим по Русе-Шумен, за да я прикачим след това към Хемус. Люлин ще стане до 2-3 седмици знаете, аз мисля, че само това да направя за държавата, то стига. А и днес като гледах световното първенство, като се има предвид, че и новата спортна зала за 20 хил. души ще стане готова август месец, такива световни и европейски първенства по разлчните спортове ще докарват и спорт и и бизнес итуризъм и слава на България”, каза още Борисов.

Не се притеснявам от проверката за Цветанов, заяви премиерът Бойко Борисов. Той помоли да престане да бъде питан за имотното и финансово състояние на вътрешния министър, чийто тъст и тъща се оказаха с разминаване в доходите.

„Тъст нямам. Защо аз да се притеснявам за тъста и тъщата на Цветанов", каза още Борисов. Премиерът се пошегува, че бащата на съпругата на вътрешния министър трябва да се притеснява, ако бъде хванат с любовница. „Данъчните са друго нещо - всеки трябва да си плаща данъците", отсече той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 115| 10011 |24.02.2011 Борисов: Моля сините да оттеглят подкрепата си . 73| 8706 |16.02.2011 Б. Борисов: Ал. Петров е гузен, който бяга негонен . 99| 8158 |10.02.2011 Борисов: Зад взрива стоят хората, пребили Огнян Стефанов . 168| 13772 |16.01.2011 Бойко Борисов: Пищят, защото бръкнах в раната "Държавна сигурност"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads