Реклама / Ads
18| 6479 |11.06.2009 ПОЛИТИКА

БСП обяви мажоритарните си бойци, изостави Цв. Кънчев

.
БСП определи списък с мажоритарните си кандидати за 41-во Народно събрание. По време на пленума, който продължи до късно миналата нощ, е имало остри дебати и челни сблъсъци за някои от имената, съобщиха източници на Frognews.bg.
 

Отпаднали са министри като Емилия Масларова и Петър Димитров, заради мнения, че имат натрупани негативи от действията си като членове на кабинета. Правят впечатление няколко имена, които не са изявени партийни функционери.

Несъмнена изненада за мнозина е издигането на Георги Кадиев в 23 МИР в София. Общинският съветник и бивш зам.-финансов министър остро критикува през последните месеци работата на министър Пламен Орешарски, което бе удар срещу политиката на Станишев по отношение на финансите. Той обаче влиза в списъка, въпреки неудобствата, които създаде на лидера си.

Странна за мнозина е появата на Росен Карадимов. Той обаче бил номиниран лично от премиера, на когото е съветник в МС.

За много удачна се смята кандидатурата на проф. Андрей Пантев във Велико Търново. Той е много популярен в старопрестолния град.

Журналистът Венцислав Венков е кандидат на БСП в Шумен. Той е най-добрият вариант социалистите да успеят да отвоюват поне част от авторитета си, след като през последните години ДПС доминира осезателно в региона.

Силна кандидатура е и тази на банкера Стоян Александров в Стара Загора. Той ще трябва обаче да заличи лошият спомен от Емилия Масларова, която бе избрана за депутат на БСП от този край на миналите избори, а след това като министър нашумя със слуховете около нечисти сделки за милиони в Старозагорско.

Много трудно ще е на министър Асен Гагаузов в Сливен, смятат наблюдатели. Корупционните практики, с които се прослави министерството, оглавявано от него, хвърлят черна сянка върху доверието в столетницата в града на стоте войводи. Освен това се счита, че кмвета на Сливен Йордан Лечков ще даде рамо на ГЕРБ и Гагаузов ще се провали.

Списъкът с мажоритарните бойци

Благоевград – д-р Асен Златев, директор на болница „Александровска”
Бургас - Любомир Панталеев
Варна - Анелия Клисарска, ректор на МУ Варна
Велико Търново - проф. Андрей Пантев
Видин – проф. Радослав Гайдарски
Враца - Димитър Гъндев
Габрово - Михо Михов
Добрич – Росен Карадимов
Кюстендил - Георги Ников
Кърджали - Милко Багдасаров
Ловеч - Светла Бъчварова
Плевен - Румен Петков
Пловдив град - д-р Илия Баташки
Пловдив област - Тодор Петков
Хасково - Райна Йовчева
Ямбол - Петър Кънев
23 МИР София - Георги Кадиев
24 МИР София - Таско Ерменков
25 МИР София - Петър Курумбашев
София област - Маргарита Петкова –
Русе - Руденко Йорданов
Стара Загора - Стоян Александров
Перник - Весела Лечева
Разград - Наско Анастасов
Търговище - Гецо Гецов
Силистра - Светлана Великова
Пазарджик - Иво Атанасов
Смолян - д-р Петър Беров
Сливен - Асен Гагаузов
Шумен - Венцислав Венков

Стана ясно също така, че Коалиция за България и Партия „Евророма” няма да бъдат заедно в предстоящата кампания. Това решение е било огласено от Корнелия Нинова, говорител на БСП. Бурни спорове е имало и по този въпрос. Цветелин Кънчев, лидер на „Евророма” бил бесен от развалената договорка, която бе огласена шумно преди две седмици. Дори Кънчев бе считан за сигурен втори в плевенската листа след Румен Петков.
Местни структури на социалистите обаче се възпротивили и заплашили с бунт. Аргументът им бил, че Кънчев и партията му нямат авторитет сред местните цигани. Натежало и мнението на някои влиятелни цигански барони от Червен бряг и Левски, които зявили, че ще оттеглят подкрепата си за червените, ако им наложат Кънчев в региона.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5776 |10.06.2009 М. Радева: Хората искат да гласуват опозиционно . 0| 5628 |07.06.2009 Евровотът роди метафори с футбола, тетъра и медицината . 4| 5462 |07.06.2009 Свободното слово има свой кандидат, казва се Атанас Чобанов . 23| 6535 |03.06.2009 Единадесет причини да се гласува за Европейски парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads