Реклама / Ads
20| 5944 |12.08.2009 ПОЛИТИКА

Червени доноси летят към Брюксел

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева
Страх и паника обхвана бившите управляващи, след като като всеки ден министрите на Бойко Борисов разкриват злоупотреби за милиони на предшествениците си от тройната коалиция. Червените на “Позитано” дори са решили да плачат на партньорите ни Европа и да сезират ЕС, ако има метла в администрацията. Това сподели Сергей Станишев след заседание на аленото полутбюро.
 

Компроматите на БСП пред Брюксел почват с премиера Бойко Борисов и кабинета му. Лидерът Станишев е категоричен, че ако настъпи политическа чистка, под една или друга форма, за това ще бъдат информирани и външните партньори. Защото България вече е членка на ЕС, а не просто балканска държава и времето на Бай Ганьо би трябвало да е отминало, заяви лидерът на БСП.

Експремиерът уточни, че левицата ще следи за всяка "метла" сред чиновниците, дори когато "е прикрита под благовидната форма на структурна реформа" и няма да стои безмълвна. Станишев заяви открито, че в партията му не се боят от проверките, защото много от фактите, които ГЕРБ изнася, са взети от въздуха. Доскорошните министри и техните заместници няма да бягат от отговорност. Готови са дават ясен политически и експертен отговор на всяка лъжа и полуистина, допълни соцлидерът.

Заявките, че скоро ще има арест на бивш министър, будят притеснения, коментира още Станишев. В правова държава не би трябвало да се дава ултиматум на прокуратурата или съдебната власт, каза в заключение той.

В отговор на напатките премиерът Борисов контрира Станишев с думите, че по-скоро трябва да се засрамят от далаверите и кражбите по време на управлението си, а не да се жалват в Брюксел.

Според Синята коалиция няма политическа метла, а ревизия на неизгодни за България сделки. И вместо да се оплаква в Европа, по-достойно е Станишев да даде министрите си на прокурор, категоричен е лидерът на РЗС Яне Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5216 |10.08.2009 Ройтерс: Кризата разединява балканските страни . 19| 17687 |08.08.2009 Матират ДПС - 16 шефове на горите депозират оставка, ревизия на заменките . 13| 16003 |06.08.2009 Станишев създал "Галерия" заради гейкомпромат . 17| 14005 |06.08.2009 Тазе Бугарка ги раскара Софија и Скопје

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads